Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BİLİMDE, SANAYİDE, TEKNOLOJİDE REKABET EDEBİLİRİZ"

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım-Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Kadın Komisyonu’nun “Kadınlar Günü” münasebetiyle tertip ettiği “Kahvaltı Programı”na katılarak Çanakkale’deki eğitimcilerle bir araya geldi.

"BİLİMDE, SANAYİDE, TEKNOLOJİDE REKABET EDEBİLİRİZ"
22 Mart 2019 - 11:18

Eğitimcilerle yan yana gelen Jülide İskenderoğlu, eğitimin temel taşı öğretmenlerle Çanakkale eğitimi üzerine sohbet ve istişarelerde bulundular. Çok samimi ve verimli geçen toplantıda, eğitim alanında hem ülke genelinde hem de Çanakkale özelinde yapılan çalışmalar, yatırımlar ve projelere değinen Jülide İskenderoğlu, eğitimin ve öğretimin öneminin altını çizdi.

İskenderoğlu; öğretmenlerin bir ferdi, öğrenciyi, gençlerimizi eğitim ve öğretimle sadece iyi bir doktor, iyi bir mühendis veya herhangi bir meslek sahibi yapmadıklarını, bunun ötesinde aslında öğretmenlerin medeniyetler inşa ettiğini belirtti.

Dünyanın çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu hatırlatan İskenderoğlu programdaki konuşmalarında şunlara yer verdi:

“Dünya,  bugün bilim çağında çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Bilgi çağında yaşıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin dünya çocuklarıyla rekabet edebilmesi lazım. Eğer bilgide rekabet edebilirsek devamı çok daha kolay olur. Eğitimde yarışabilirsek tıpta da yarışabiliriz. Eğitimde rekabet edebilirsek bilimde, sanayide, teknolojide de rekabet edebiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkmak” hedefine ancak eğitim alanında ülkemizin söz ve karar sahibi olmasıyla ulaşabiliriz.

Göktürk 2 Uydusu’nun yazılımı %100 yerli. Yazılımını sizlerin yetiştirdiği çocuklarımız yazdı. Gün geçtikçe daha fazla teknoloji alanında kendi yazılımlarımızı kullanıyoruz.

Bütün bunlar eğitimle, eğitim kalitesi ve bu alandaki çalışmalarla oluyor. Hükümet olarak eğitim bütçesini birinci sıraya aldık. Çanakkale’de eğitime son 17 yılda 450 Milyon TL yatırım yaptık. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 279’dan 407’ye yükselttik. Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdık. Okul öncesi eğitimin kapsamını genişleterek 5 yaş net okullaşma oranını %16,5’tan %80,8’e yükselttik.

Üniversiteler, yurtlar, öğretmen atamaları, ekonomik ve sosyal hakların iyileştirilmesi hepsi bu ülkenin geleceği için. İnşallah, yarınlar bu günden çok daha iyi olacak. Verdiğiniz emek ve fedakârca çalışmalarınızdan dolayı bütün öğretmenlerimize, sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Kadın Komisyonu’nun “Kadınlar Günü” münasebetiyle tertip ettiği kahvaltı programının ardından Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği; “Dünden Bugüne Yerel Basında 18 Mart Zaferi” temalı sergiyi ziyaret ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum