Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BİGA'NIN HİZMETKARI OLMAK, 50 YILLIK YAŞAMIMIN EN BÜYÜK ONURUDUR"

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, son kahve toplantısını Çiçeklidede Yeşil Orman Kıraathanesi’nde Halk Meclisi adıyla gerçekleştirdi.

"BİGA'NIN HİZMETKARI OLMAK, 50 YILLIK YAŞAMIMIN EN BÜYÜK ONURUDUR"
16 Mart 2019 - 12:00

Seçim Koordinasyon Merkezi’nden yaya olarak Cumhuriyet Mahallesi’ne doğru harekete geçen Başkan Işık ve beraberindekilere evlerinin balkonlarına Türk bayraklarıyla çıkan vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular. Mahalleli gençler ise meşalelerle karşıladı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İsmail Güven ise kahvehane önünde Başkan Işık’a mahalle sakinleri adına çiçek verdi. Dönüş yolunda da aynı görüntülerin artarak devam etmesi, Bigalıların İsmail Işık’a olan ilgisini gözler önüne serdi.

Çan caddesinde yaklaşık 250 metrelik bir meşale koridoru oluşturan mahalle sakinleri Başkan İsmail Işık’ı coşkuyla karşıladılar. Mahalle sakinleriyle kucaklaşan İsmail Işık’ın konuşması sık sık sloganlarla ve alkışlarla kesildi.

“Bu akşam bu coşkulu ve güzel karşılama için emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Burası benim mahallem. Çiçeklidede orman işletme sakinlerine teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.” Diyerek konuşmasına başlayan Millet İttifakı Adayı İsmail Işık’ın sözleri “Biga’ya Başkan İsmail Işık” sloganlarıyla kesildi. Bu sırada kalabalıktan gelen istek doğrultusunda sandalyenin üzerine çıkan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “5 yıl önce siz Biga’ya Başkan İsmail Işık dediniz ve bu talebe Biga’nın yüzde 48’i tamam dedi. Ve 5 yıldır Biga’ya hizmet etme onurunu ben ve arkadaşlarıma yaşattınız. Biga için kurduğumuz hayalleri gece gündüz demeden gerçekleştirmek için çalıştık. Allah’a şükür hayallerimizin tamamını gerçekleştirdik. 2014 yılında yapacağız dediğimiz ne varsa hepsini gerçekleştirdik. Söz vermiş olduğumuz projeleri gerçekleştirmiş olmanın vermiş olduğu gurur ve heyecan ile sizlerin karşısındayız. Biga son 5 yılda değişti, gelişti, kalkındı, büyüdü ve güzelleşti. Bu neden böyle oldu biliyor musunuz? Çünkü biz Biga’yı sizlerle beraber yönettik. Yaptığımız projeleri sizlere danıştık. Siz istediniz, biz yaptık.’’ dedi.

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:

“YALAN HABERLERLE ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

“5 yıl önce Bizim İsmail olarak yola çıktık ve 5 yıl boyunca Sizin İsmail olarak, hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, bütün Biga’yı kucaklayarak hizmet ettik. Biga Belediyesi 5 yıldan bu yana gerçekten Biga’nın Belediyesi oldu. Birinci sözüm kapıyı kaldırmaktı. Kapıyı neden kaldırdık? Bigalılar istedikleri gibi gelsinler diye kaldırdık. Bizim gizli saklı işimiz yok, alnımız açık başımız dik 5 yıldan bu yana. Karalamaya çalışıyorlar. Yalan yanlış haberlerle algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ben her şeyden çok Biga halkının sağduyusuna güvendiğim için belediye başkanlığına niyetlendim. Sizlerden aldığımız güçle bu kara propagandalar hiçbir zaman yıkamayacak ve yıldıramayacaktır. Elli yaşındayım. Elli yıldan bu yana hayatımda utanacağım hiçbir şey yok. Bunu buradan açık yüreklilikle söylüyorum. Belediye Başkanının eskiden adı Şehremini idi. Şehrin emin insanı, şehrin güvenilir insanı. Be beş yıldır bu emanete gözüm gibi baktım. Biga’nın en güvenilir, en emin insanı olarak 5 yıldır çalışıyorum. Biga’nın hizmetinde olmak  Biga’nın hizmetkârı olmak 50 yılımın en büyük onurudur. İstedikleri kadar çamur atsınlar. Çok güzel atasözlerimiz var. Tarihin imbiğinden süzülerek gelen çok güzel atasözlerimiz var. Altın çamura düşmek ile değerini kaybetmez. Önce bunu bilsinler, sonra konuşsunlar. Konuşacaklar, konuşacaklar sonra 31 Mart’ta hepsi sus pus! Attıkları yalanlar, iftiralar ve kara propagandalar hepsi onların üzerine yapışacak. Onlar utanacaklar onlar.”

“KAĞITTAN OKUMADIĞIM İÇİN…”

“Beş yıl önce göreve geldik. Kentimizin öncelikli ihtiyaçlarını para pul gözetmeksizin gerçekleştirdik.  Türkiye’de bulamadığımız parayı gittik Japonya’dan bulduk, Japonya’dan. İşte Biga tarihinin en büyük projesi, 60 kilometrelik altyapı projesi başladı. İnşallah Haziran ayında tamamlanacak. Biga tarihinde görmediği yatırımları bu beş yılda gördü. Hepimiz gurur duyalım Atatürk Kültür Merkeziyle. Güney Marmara’da bir eşi yok. Hepimiz gurur duyalım Biga Şehir Parkı’yla. Yine bir eşi Güney Marmara da yok. Ve katlı otopark. Onun da bu bölge bir eşi yok. Bütün ilkler Biga’da son beş yılda gerçekleşti. Bunları hazmedemeyenler sadece ve sadece klavye başında şovmenlik yapıyorlar. Şovları 31 Mart’ta bitecek. Beş yıl önce Biga; Bizim İsmail diyerek kazandı, beş yıl daha kazanmaya devam edecek.’’ sözleri sloganlarla kesilen Başkan İsmail Işık espiriyle karışık rakiplerine gönderme yaparak; “Yahu her toplantıda söylüyorum. Yine söyleyeyim. Böyle çok tezahürat yapılınca söyleyeceklerimi unutuyorum.  Öyle kâğıttan da okumadığım için söyleyeceklerimi unutturuyorsunuz bana’’ şeklinde konuşunca vatandaşlar arasında alkışlar ile beraber gülüşmeler yaşandı.

“SOSYAL MEDYA SAYFALARIMIZI TAKİP EDİN”

“5 yıl önce Biga Belediyesi’ni aldığımız noktadan şu an geldiğimiz nokta gösteriyor ki Biga Belediyesini tam üç kat büyütmüşüz. 40 milyon bütçe ile teslim aldık, 2019 bütçesi 120 milyon lira oldu. Geçtiğimiz beş yılda açıkladığımız bütçe rakamlarının tamamı gerçekleşti. Bir hesap uzmanı, bir mali müşavir olarak söylüyorum tamamı gerçekleşmiştir. Biri bilançoyu eline aldığı zaman bilançodan anlaması lazım gelir. İşte o anlayan kişi benim. O yüzden anlı ak bir şekilde söylüyorum. Biga tam üç kat büyüdü ve bu hızı daha da artıracağız. Biga’yı bu bölgenin daha da parlayan bir yıldızı haline getireceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Biga’nın daha da güzelleşmesi, gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Beş yıl boyunca çalıştık ve bir beş yıl için daha aday olarak karşınızdayız. Seçimler gelecek beş yıl için yapılır. Geçmiş beş yılı konuşsan ne olur, konuşmasan ne olur. Olan oldu. Biga hak ettiği değeri buldu zaten. Bunu çekemeyenler çatlasın. Biga ile ilgili birbirini tamamlayan o büyük puzzle ı tamamlayacak projelerimizi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Biga’nın hiçbir sokağını, hiçbir kesimini unutmadık. Beş yıldan beri onlar için çalıştık ve önümüzdeki beş yıl için açıkladığımız projeleri sosyal medya hesaplarından izleyin. Özellikle gençlere sesleniyorum projelerimizi sosyal medya hesaplarımızdan izleyin ve aile büyüklerine de izletsinler. O projelerin hepsi gerçektir. Hepsinin çalışması fizibilitesi yapılmış ve hazırlanmıştır. Allah’ın izni sizlerin de onayıyla bu kutsal görevi tekrar bize verdiğinizde projelerimizi gerçekleştireceğiz.”

“EN AZ 750 KİŞİYE İSTİHDAMSAĞLAYACAĞIZ”

“Nedir bu projeler? Kocabaş çayının seviyesini ayarlayacak bir sistemin olduğu, çay etrafının güzelleştirme çalışmalarını kapsayan bir proje var. Biga Kocabaş Çayı aynı Eskişehir Porsuk Çayı gibi olacak. Biga’da evlerinden çıkan insanlarımız çay boyuna geldiklerinde Hacımadan Köprüsü’nden Arapdere Köprüsü’ne kadar olan 5 kilometrelik ve 100 bin metrekarelik alan içerisinde, oturup dinlenebilecekleri, piknik yapabilecekleri, çocuklarıyla birlikte hoşça vakit geçirebilecekleri alana kavuşacaklardır. Bu Biga’ya sözümüz. Bunu gerçekleştireceğiz. Biga her zamankinden daha güzel olacak. Zaten çevre ilçelerden insanlar dışarıdan zaman geçirmek için Biga’ya geliyorlar. Oradaki Belediyelere örnek oluyoruz. Bizim yaptıklarımızı yapmaya başladılar. Aslı burada olduğu için o insanlar kalkıp Biga’ya geliyorlar. Biga’nın güzelliklerinden yararlanıyorlar ve Biga esnafına katkıda bulunuyorlar. Bu katkıların daha da artması, gelişmesi büyümesi için esnafımızın da bu durumdan karlı çıkması için çay boyu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz. Çınarlık bölgesinden başladık. Bu akşam bir arkadaşın sosyal medyasından bir görüntü gönderdiler bana onu izledim. Bizim yaptığımız, çalıştığımız alanları biz yapacağız diye anlatıyorlar. Biz yaptık zaten! Zaten oralar bitti. Sen neyi yapacaksın? Pancar deposunun olduğu bölgede Biga Port ve Tema Park projemiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Tema Park ve çay projelerimiz tamamlandığında en az 750 insanımıza belediye ya da oradaki işletmelerde istihdam sağlanacaktır. Biz Biga’ya hizmet ederken sadece yol su kanalizasyondan ibaret görmedik. Hayatın içerisinde olduk. Eğitimiyle, sağlığıyla, ekonomisiyle, kültür sanat hayatıyla ilgilendik. İlgilenmeye de devam edeceğiz. İşte bunların sonucunda Biga bu parlayan halini aldı. O yüzden dışarıdan insanlar Biga’ya gelmeye başladılar.”

“ÇOCUKLARIMIZ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE”

“Burası Orman Lojmanları bölgesi diye bilinir. Cumhuriyet Mahallemizin Çiçeklidede’nin devamı şeklindedir. Göreve geldiğimizde mahallemizde ilk önce Çan giriş yolumuzu düzenledik. Biga’ya yakışan bir yol yaptık. Mezarlık altında doğalgaz ve yol sorunları vardı. 2014 yılında doğalgaz, 2015 yılında da yollarını yaptık. O bölgedeki vatandaşlarımız çamurdan kurtuldu. Çiçeklidede Mezarlığı’nı diğer belediyeler incelemek için geliyorlar. Kendileri de öyle bir mezarlık yapmak için orasını fotoğraflıyorlar. Merhumlarımıza yakışır bir şekilde mezarlığımızı düzenledik. Rafet Gürkaynak Caddesi’ni yeniledik. Bu akşam bin yüz metre aydınlatma hattı çektik. Sekiz yüz metresi bu akşam çalışmaya başladı. Kalan üç yüz metresi tamamlandığında Rafet Gürkaynak Caddesi’nden Hacımadan Köprüsü’ne kadar olan bölüm aydınlatılmış olacak. 2014 yılında dediğim gibi ışıl ışıl ışık ışık oldu. 2014 yılında bir sağlık ocağı sözü vermiştik. Sağlık ocağımız Biga’nın en modern sağlık ocağı olarak 2 yıldan beri hizmet vermektedir. Fatih İlkokulu benim de mezun olduğum okuldur, yenisi yapılmak üzere inşaatına başlandı. Okul daha geniş olsun, öğrencilerimize daha iyi hizmet edebilsin diye 2 bin metrekarelik bir alan tahsis ettik. Çok önemsediğimiz gençlerimizin daha iyi imkânlarda eğitim alabilmeleri için her türlü imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Fen lisesinin, 2 anaokulunun yapımı için arazi tahsisi yaptık. Belediyeye ait 180 öğrenci kapasiteli iki kreş yaptık. Bu yıl 500 öğrenci müracaat etti. O kreşlerde yavrularımıza o kadar güzel hizmet veriyoruz ki, talepleri karşılayamadık. Hemen kolları sıvadık. Biga’nın her mahallesine bir kreş projemizi hazırladık. Çocuklarımızın eğitimini önemsiyoruz. Ülkemiz onlara emanet. Yavrularımıza başımızın üstünde tutmamız gerekir ki onlar da bizlerin yarınlara güvenle bakmamıza vesile olsunlar.”

“ÇAVUŞKÖY’E SPOR KOMPLEKSİ”

“Biga Belediyesi olarak bütün spor alanlarına destek olduk. Bunun en güzel örneklerinden biri Çiçeklidede Spor Kulübü Kadın Voleybol takımıdır. Amatör kümede oynuyorlardı. Destek verdik bugün Türkiye Voleybol 2. Ligi’nde oynuyorlar. Karateciler! 100 karate öğrencisiyle başladık. Şu anda 1.500 karate sporcumuz Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde karate eğitimi alıyor. Gittikleri turnuvadan kupalarla, madalyalarla dönüyorlar. 30 Güreşçi geldi. Bize güreş için alan lazım dediler. Buyurun Atatürk Kültür Merkezi’nde çalışabilirsiniz dedik. Şu anda sayıları 150’ye çıktı. Çocuklarımız, gençlerimiz hem spor yapıyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Atletizm ile ilgili çok ciddi başarılar geldi. Bir okçumuz vardı. Biga Belediyesi olarak destek olduk. Türkiye’yi Brezilya’daki olimpiyatlara taşıdı. Türk ok takımı bizim sporcumuz olan Bülent Korkmaz’ın sayesinde spor müsabakalarının nirvanası olan olimpiyatlara katılarak hepimizin yüzünü güldürdüler. Bütün bu desteklerimizi daha profesyonel hale getirebilmek ve geleceğimizin güvencesi gençlerimizin spor yapması, sağlıklı ve sağlam bireyler olması için 110 dönüm üzerine bölgenin en büyük spor kompleksini ilçemize kazandıracağız. Gençlerimiz orada spor yaparak, spor müsabakalarına hazırlanacaklar. Hepimizin yüzlerini ağartacak başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da çok ciddi katkı sağlayacaklar.”

“BELEDİYECİLİK DEVAMLILIK VE TECRÜBE İSTER”

“Belediye Hizmetleri devamlılık ister. Bunları yapmak için tecrübe ister, deneyimli ekipler ister. Bu deneyim, bu birikim ve bu tecrübe ekibimizde ve onların başkanı olarak bende mevcut. Şöyle bir düşünün. Bu işi kim daha iyi yapar? Akşam yatınca gözlerinizi kapatın. Hangi partiden olursanız olun. Allah için bir düşünün. 31 Mart’ta oyunuzu ona göre verin. Ben kimi tercih edeceğinizi biliyorum zaten. Bugün öğlen saatlerinde Çanakkale Zaferinin 104. Yılı’nın arifesinde, Tarihi Namazgâh bölgemizde 600 konutluk sosyal konut projemizin birinci etabının temelini attık.  Allah’ın izniyle Namazgâh’ta 100 konut, Bademlik’te 100 konut ve Çiçeklidede Mezarlık çevresinde 400 konut yapmak için projemizi hayata geçirdik.  Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımız için başlattığımız bir projedir. Biga Belediyesi’nin imkânlarıyla başlattığımız projenin 400 konutluk kısmı bu bölgede gerçekleşecek. Bu konutlar bittiğinde mahallemiz daha da hareketlenecek ve canlı hale gelecektir.  Bu akşam bu müjdeyi vermekten de büyük mutluluk duyuyorum. 600 sosyal konut Biga’ya hayırlı uğurlu olsun.”

“KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLDUK”

“Biga Belediyesi olarak hayata dar bir pencereden bakmadık. Hayatın içinde olan bir belediyecilik anlayışını izledik. Doğumdan ölüme Bigalılarla birlikte olduk. Sizlerle sevindik, sizlerle üzüldük. Her ihtiyaca cevap vermeye çalıştık. Biga Belediyesi açmış olduğu kapılarla kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Biga Belediyesi’ne gelip yardım ve destek talep eden boş geri dönmemiştir. İmkanlar dahilinde, ayrım yapmadan tamamına yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da olmak için çalışacağız. Daha fazlasını, daha güzelini hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu işleri gerçekleştirmek için bir ekibe ihtiyaç var. Bu seçimde Belediye Meclis üye sayısı Biga’nın büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına paralel olarak 25’e çıktı.”

Biga Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı İsmail Işık, konuşmanın ardından belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı. Halkın büyük ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, konuşmanın sonunda özçekim çekmeyi de ihmal etmedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum