Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'DA SEL RİSKİ

Çanakkale’nin Biga ilçesinde etkili olan sağanak yağış dolayısı ile Belediye, dere yataklarına yakın yerlerdeki araçların kaldırılması ve sel ihtimaline karşı uyarılarda bulunuyor.

BİGA'DA SEL RİSKİ
20 Nisan 2024 - 15:44
Çanakkale ve bazı ilçelerinde gece saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. En çok yağışın düştüğü ilçelerde birisi de Biga oldu. Biga Belediyesi tarafından sel ihtimaline karşı vatandaşlar uyarıldı. Belediye’nin duyurusunda, “Bölgemizde etkili olan yoğun yağış sebebi ile Koçabaş Çayı’nın taşma ihtimaline karşı vatandaşlarımızın araçlarını acilen çay boyundan kaldırmaları önemle rica olunur” denildi. Biga CHP’li Belediye Başkanı Alper Şen sahaya inerek bütün çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.
Belediye tarafından ayrıca ani su baskınlarına karşı tedbirlerin alındığı ve çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilerek, “ Gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan sağanak yağışta, ani sel ve su baskınlarından doğabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için sahada tüm ekiplerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma arkadaşlarımız en kısa sürede birikinti oluşan yerlere gerekli müdahalelerde bulunuyorlar. Sizlerin güvenliği ve konforu için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sahadaki personelimize teşekkür ediyoruz” İfadeleri kullanıldı.
Öte uyandan yoğun yağış nedeni ile Çan’da bulunan bazı dere ve çayların da debisinin yükseldiği ve risk oluşturabilecek noktalara geldiği bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum