Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İÇDAŞ Fen Lisesi işbirliğiyle hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

BİGA'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
25 Kasım 2019 - 17:49

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nde Başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde kutlanan Öğretmenler Günü, Biga’da coşku dolu ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı bir programa ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü anma programına Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, kamu kurumlarının müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu Rehber Öğretmeni Mustafa Alper Tan, emekli öğretmenler adına Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emekli sınıf öğretmeni Cafer Uçgun, İÇDAŞ Fen Lisesi Müdürü Şebnem Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen konuşma yaptı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Kaymakamı Mustafa Can konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZ ÇOK KUTSAL BİR MESLEĞİ İCRA EDİYOR”

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Bir ülkenin gelişmişliği ve bir milletin yarınlarına umutla bakabilmesinde çok büyük emekleri olan öğretmenlerimiz gönüllerimizin en müstesna yerine sahiptir. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde ve muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında eğitimin büyük bir rol oynadığına şüphe yoktur. Öğretmenlerimiz; eğitimi, öğretimi ve insanlara bir ömür boyu rehber olmayı meslek edinen en önemli değerimizdir. Öğretmen; sevgi, fedakarlık, özveri, sabır, şefkat ve yarınların inşası demektir. Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin yol göstericisi olan öğretmenlerimiz çok kutsal bir mesleği icra ediyor. Tüm meslek grupları öğretmenlerimizin elinde şekilleniyor. Öğretmenlerimiz fedakâr ve onurlu bir şekilde, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip büyük bir sorumlulukla çalışıyor. Bizler de öğretmenlerimizin ülkemizin dört bir yanında nasıl fedakarca görev yaptıklarını hep birlikte biliyor ve kendileriyle gurur duyuyoruz. İnşallah Biga Belediyesi olarak da her zaman eğitim camiamızın yanında olmaya, onlara destek vermeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum ve başarılar diliyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.”

“ASIMIN NESLİ GİBİ GENÇLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Bir milletin sahip olduğu en büyük değerin iyi yetişmiş insan gücü olduğunu söyleyen Biga Kaymakamı Mustafa Can, “Bireylerin yetişmesi büyük önem taşır. Öğretmenlerimiz insanı en ideal şekilde yetiştirmek eğitmek dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi icra etmektedir. Öğretmen çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Biz terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullanacağı malzemeleri değil, ülkemizin istikbalini kurtaracak asımın nesli gibi gençler yetiştirmek istiyoruz. Bizler batıya öykünen, batıya imrenen kendi milletinden tiksinen düzeni arzulayan değil medeniyet değerlerimizi özümsemiş bireyler yetiştirmek istiyoruz. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Okullara, öğretmenlere, eğitim öğretim kurumlarına yönelik saldırıları milletimiz asla affetmemişti, affetmeyecektir. Bizler devletimizin kaynaklarıyla Biga’da neslimize, geleceğimize en iyi imkanları sunmak için sizle beraber canla başla çalışıyoruz” diye konuştu.

MESLEĞE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından, 2018-2019 eğitim öğretim yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket takdim edildi. Milli Eğitim Müdürü Ziya Selçuk’un ‘Öğretmenler Günü’ mesajı okundu. İÇDAŞ Fen Lisesi Müdürü Şebnem Yılmaz tarafından, mesleğe yeni katılan ve adaylığı kaldırılan öğretmenlere yemin töreni yaptırıldı. Öğretmenler arası anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ve öğrenciler arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

ÖĞRETMENLER ANILARINI OKUDU, DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen anı yarışmasında birinci olan Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu öğretmeni Tuba Başaran ve ikinci olan Çizgi Koleji Anadolu Lisesi öğretmeni Yonca Yücel’in okudukları anıları salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program şehit öğretmen Şefik Sınığ anısına hazırlanan video klip ve İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Benim Öğretmenim’ adlı oratoryum gösterisinin sergilenmesiyle sona erdi. Program sonunda ise ‘İz Bırakan Öğretmenler’ temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak pasta kesildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum