Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'DA 'DİYABET' YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde farkındalık yürüyüşü ve etkinliği düzenlendi.

BİGA'DA 'DİYABET' YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
16 Kasım 2019 - 11:21

Tüm dünyada olduğu gibi Biga’da da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle etkinlik gerçekleştirildi. Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Başkan Yardımcıları Sıtkı Keçeci ve Nazım Hikmet Keskiner, meclis üyeleri, Biga İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Güneş Arıkan Yamaç, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, sağlık çalışanları, öğrenciler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Yürüyüş esnasında Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Biga Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ‘Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam yürüyüşü, bin adım hareket, bin adım sağlık ile Sağlıklı beslenme hareketli hayat afişleri taşındı. Şehir Parkı’nda son bulan programda Biga İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Güneş Arıkan Yamaç, diyabet ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Programda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Her şeyin başı sağlıktır. Öncelikle tükettiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Ardından bugün yaptığımız gibi yürüme, koşma, bisiklet binme gibi farklı fiziksel aktiviteler gerçekleştirmeliyiz. Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın ifade ettiği gibi diyabetten korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenme çok önemlidir. Hareket halinde olmak da bugün hepimizin yapması gereken bir aktivitedir. Sevdiklerimizi ve geleceğimizi korumak için lütfen diyabetin farkında olalım. Ben de diyabetten korunmak için vatandaşlarımızdan düzenli kontrollerini yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum” dedi.

Sağlıklı yaşam için harekete dikkat çeken Biga Kaymakamı Mustafa Can, “Böyle bir kalabalığı ve güzel havayı bulmuşken aslında biraz daha şehir turu yapıp mesafeyi uzatmak lazımmış. Diyabet, insanlarımızın sağlığımızın yaşadığı sorunlardan bir tanesi. Bütün hastalıkların kalbi insanın yine kendisidir. Gerek sağlıksız beslenmesi, gerek hareketsiz yaşaması, stres insanlarımızı gün geçtikçe ve teknolojinin ilerlemesiyle aslında daha hareketsiz olmamıza neden oluyor. Teknoloji gelişiyor, imkanlar ilerliyor ama maalesef yürümekten, spor yapmaktan geri kalıyoruz. Daha az yürüyüş yapar durumdayız” diye konuştu.

Etkinlik sonrası katılımcılara Biga Belediyesi tarafından elma ve su; Özel Biga Can Hastanesi diyetisyenleri tarafından ise diyabet gününe özel şekersiz çay ve şekersiz kurabiyeler ikram edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları da kan şekeri ölçümü yaptı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum