Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİGA'DA 2022 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Biga Belediyesi’nin 2022 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Başkan Erdoğan, yeni yılın ilk toplantısında 2022’nin sağlık, huzur ve hizmet dolu bir yıl olmasını diledi.

BİGA'DA 2022 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
05 Ocak 2022 - 12:31
Biga Belediye Meclisi Ocak 2022 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında 4 Ocak 2022 Salı saat 15:00’te Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda 13 gündem maddesi görüşülürken 11 madde oy birliği 2 madde ise oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıya, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın “2022 yılının tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Toplantımızda aldığımız kararlarımız ve alacağımız kararlarımız Biga’mız ve Bigalı vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle toplantıyı başlatmasının ardından Denetim Komisyonu seçimine geçildi.
DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adaylarını belirlemesinin ardından gizli oy yöntemiyle 5 kişilik Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonu, Sadettin Sert (AK Parti), Mümin Kahraman (AK Parti), Sıtkı Keçeci (MHP), Erhan Sürer (CHP) ve Tamer Ergün (İYİ Parti) isimlerinden oluştu.

MECLİS TOPLANTILARI HER AYIN İLK HAFTASI SALI GÜNÜ YAPILACAK
Gündemin ikinci maddesinde Biga Belediye meclis çalışmaları ile ilgili tatil yapılacaksa tatil ayının ve ayın ilk haftası içinde yapılacak meclis toplantı gününün tespiti görüşüldü. Buna göre 2022 yılında tatil yapılmaması, her ayın ilk haftası Salı günü toplanmasına oy birliğiyle karar verildi.
“HAK EDEN HAK ETTİĞİNİ ALACAK”
Biga Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci’nin 2022 yılında alacakları maaş mecliste belirlendi. Başkan yardımcıları, Belediye Başkanının maaşının yüzde 60’ını alacakken, Başkan Erdoğan konuyla ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili birçok Belediye seçimden sonra bir karar alıyor ve bu karar beş yıl boyunca uygulanıyor. Ama bizler şeffaflık ilkesi dahilinde biz bu gündem maddesini her yılın başında meclise getiriyoruz. Partisi fark etmeksizin görüştüğümüz birçok belediyede ödenen rakamların ne olduğunu biliyoruz. Arkadaşlarımız bu işi hiç para almadan gönülden yapmaya da razılar ama bunun arkasında da ücret almıyorsa farklı şeyler aranacak bunun için hak eden hak ettiğini alacak. Biz de bu konuda yasaların vermiş olduğu yetkiyi kullanmak istiyoruz.”
Meclis toplantısında Biga Belediyesi’nde tam zamanlı olarak çalışan 16 sözleşmeli personelin sözleşmeleri oy birliğiyle yenilenirken Hamdibey, İstiklal ve Şirintepe Mahallelerinde barınma, sosyal donatı ve sosyal altyapı alanlarına yönelik plan tadilatları görüşüldü. Gündemin 10. maddesinde Sakarya Mahallesi’ndeki yapılaşma koşulları oy birliğiyle kabul edilirken, Esentepe Mahallesi’nin sokak isimleri belirlendi ve Şirintepe Mahallesi’nden ayrılan cadde ve sokaklar Esentepe’ye bağlandı.
“MERKEZ AVCILAR KULÜBÜMÜZE TEKRAR HAYIRLI OLSUN”
Gündemin 13. maddesinde Biga Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği’ne Kasım 2019’da devri yapılan 1366 ada 4’nolu parselde bulunan bina görüşüldü. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan döneminde 73 yıl sonra tapusuna kavuşan Biga Merkez Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği ile ilgili karar yeniden meclise geldi. Toplantıda Biga Belediyesi Tüzel Kişiliğine devir edilir ibaresinin değiştirilemeyeceğine dair tapu kütüğüne şer konulması kaydı ile 1 TL iz bedel mukabilinde satışının kabulü oy birliğiyle kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Başkan Erdoğan, “’2019 yılında bu konu ile alakalı bir meclis kararı almıştık. Orada bu iki tane olan madde de üçtü. Bunlardan bir tanesi doğacak olan Avcılar Kulübünün kiracılarıyla, esnafla oluşabilecek olan sıkıntılarda belediye de söz hakkına sahiptir içeren ifade vardı. Farklı yorumlandı ve yanlış anlaşıldı. Geçtiğimiz günlerde bölge esnafının tamamının katıldığı kahvaltı yaptık. Birçok esnafımızın bilmediği mahkeme kararı vardı. Bütün esnafımız bu konuda bilgilendirilmiş ve bizim uygulamayı yapma sebebimiz anlaşılmış olduğundan ve problemden ortadan kalktığından dolayı bu üç madde olan daha önceki almış olduğumuz meclis kararını 2 maddeye düşürerek tazelemiş olduk. Merkez Avcılar Kulübümüze hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan son olarak, vefat eden gazeteci Ferit Kavas’a Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Biga Belediyesi Meclis Toplantısının Ocak ayı ikinci oturumu 10 Ocak Pazartesi günü saat 16:00’da yapılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum