Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BEYŞEHİR SOKAK PARKI'NA "NEZİHE MUHİDDİN" İSMİ VERİLDİ

Barbaros Mahallesi Troya Caddesinde yer alan Beyşehir Sokak Parkına, 25 Mart 2024 Pazartesi günü düzenlenen törenle “Nezihe Muhiddin” ismi verildi.

BEYŞEHİR SOKAK PARKI'NA "NEZİHE MUHİDDİN" İSMİ VERİLDİ
25 Mart 2024 - 15:05
Türk Kadınlar Birliği Derneği'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, kurucusu Nezihe Muhiddin'in adının Beyşehir Sokak Parkına verilmesi nedeni ile düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Türk Kadınları Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ile çok sayıda kentli katıldı.

“NEZİHE MUHİDDİN'İN YAKTIĞI MEŞALEYİ ONURLA TAŞIYORUZ”
Törende konuşan Türk Kadınları Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan; “Parkımıza adı verilen kurucumuz Nezihe Muhiddin, Türk düşünür, gazeteci, yazar ve kadın hakları savunucusudur. 20. Yüzyılda Osmanlı Devleti'nde kadını toplum yaşamına dahil etmek, Cumhuriyet rejiminin ilanından sonra ise kadınların siyasal haklarının sağlanması için mücadele etmiş bir kadın hareketi öncüsüdür. Yüzyıl önce Nezihe Muhiddin ve arkadaşlarının yaktığı meşaleyi büyüterek onurla taşımaya devam ediyoruz. Bu parkın açılmasında emeklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan'a, oy birliği ile parkımızı onaylayan tüm Belediye Meclis Üyelerine ve park projemize olur veren Sayın Valimiz İlhami Aktaş'a sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca parkta emeği geçen Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek'e, Gamze Eroğlu'na, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Duygu Albayrak'a  ve yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Yazı İşleri Müdürü Bülent Yufka'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“BU KENTİN KADINLARI ÖRNEK İNSANLARDIR”
Törende söz alan Başkan Gökhan ise; “Bugün çok önemli bir parkın açılışı için toplandık. Çünkü Nezihe Muhiddin Hanımefendinin Türk Kadınlar Birliği'ni kurma hamlesinin başında Atatürk'ün olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün olduğu her yerde güzellik vardır. Atatürk'ün kadınlara verdiği önemi bir kez daha anlamış olduk. Biz de bu kentte kadınlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bu kentin kadınları örnek insanlardır. Bu mücadeleyi Cumhuriyetten önce başlatan Nezihe Muhiddin adının buraya verilmesi çok anlamlı oldu” dedi.
Konuşmaların ardından tören, parkın yeniden isimlendirilmesi nedeni ile yapılan kurdele kesimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Nezihe Muhiddin Parkı Hakkında;
2022 yılının başlarında Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yenilenen, Kentimiz Barbaros Mahallesi, Troya Caddesi, Beyşehir Sokakta bulunan park alanımız toplam 705 m2 olup, içerisinde 120 m2 fitness alanı, 188 m2 çocuk oyun alanı ve 310 m2 yeşil alandan oluşmaktadır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum