Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BEN HADDİMİ BİLEN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIMDIR"

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyaret ettiği Merkez İlçe Yönetim Kurulu Toplantısında, önceki gün gerçekleşen AK Parti Kongresinde konuşma yapan AK Parti Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Belediye Başkanı ve Belediye ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

22 Ocak 2021 - 10:56
Başkan Gökhan; “İdari yapılanma konusuyla ilgili bir eleştiri var. Orada, Çanakkale’deki AK Partili Belediye Başkanlarına yönelik bir söylem var. Sayın Milletvekili diyor ki; Çanakkale’nin 12 ilçesinden birisi merkezdeki belediye, buradaki belediye başkanının sanki tüm Çanakkale’nin başkanı gibi davrandığını görüyorum diye bir yorumda bulunuyor. Ben Mülkiye mezunuyum onun için Türkiye’nin idari yapılanmasıyla ilgili kamuoyunu aydınlatayım istedim. Öncelikle Çanakkale’nin protokol listesinden başlarsak; protokol listesinde öncelikle vali geçer, 4 tane milletvekili, boğaz komutanı, sonrada il belediye başkanı diye bir sıfat vardır. O da ben deniz Ülgür Gökhan’dır. Bunu ben değil devletin idari nizamı söylüyor. İkinci olarak ben 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, hiçbir aşamada kendimi diğer belediye başkanlarının üstünde veya onların amiri olarak görmedim.
Bunu diğer ilçe belediye başkanlarını onore etmek için söylemiş olabilir sayın milletvekili ama bu doğru değildir. Burada sanki bir büyüklük vehmediyormuş gibi bir algı olmasını istemem. Ben haddimi bilen bir belediye başkanıyımdır.”  dedi.
“BİZDEN DEĞİL MEVCUT HÜKÜMETTEN KAYNAKLI”
“Yeşil binamız yani belediye binamız ve Cennet Otoparkı binamız noktasında ise bizden kaynaklı değil mevcut hükümetten kaynaklanan ekonomik krizin sonucunda bu inşaatlar bitememiştir. Her iki müteahhidimizde maalesef 2018’de başlayan ve devam eden mali krizden etkilenmişlerdir. Aşırı fiyat artışları, vadeli mal alamamaları, doların aşırı artışı onların maliyetlerini çok ciddi oranda etkilemiştir. Her iki müteahhit de bu işi bırakmak zorunda kalmıştır. Çanakkale halkı açısından bir kamu zararı oluşmamıştır. Çünkü belediye binamızın teminatı vardır. Yapılan binanın parası ödenmiş geri kalanı iade edilmiştir. Bina yeniden ihale edildi ve şu anda başladı. 1 buçuk, 2 sene içerisinde tamamlanacaktır. Cennet Otoparkının da ihalesine çıkılmış durumdadır.
Sayın vekil boğaz köprüsünden bahsetmiş, dış kredi bulsaydık, yap-işlet-devret, geçiş garantili ve belediye hizmet garantili bir müteahhit bulsaydık herhâlde biz de bitirirdik. Ama bizim böyle bir şeyimiz yok Çanakkale halkının kaynaklarıyla yapıyoruz.
“HEDEFİMİZ MAĞDUR ETMEDEN DÖNÜŞTÜREBİLMEK”
Sosyal Konutlar konusunda 2013’ten beri mücadele ediyoruz, hedefimiz oradaki insanları mağdur etmeden dönüştürebilmek. En fazla 13 kat olmak üzere mimari proje yarışması yaptık, sayın vekil eleştirmiş 13 katı; ama kimse bize 13 katı indir demedi. Meclis kararı var, kimse itiraz etmedi. Biz bakanlığın izin vermeyeceğini düşünerek şimdilik 8 kat olarak öngördük. 8 kata henüz karar vermedik, 8 olursa nasıl olur diye çalışma yapıyoruz. Adı üstünde orası Sosyal Konutlar, oradaki insanların mali durumu belli, o insanları yormadan yapılabilir kılmak için avantaj sağlamaya çalışıyoruz. Avantaj derken kat karşılığı vererek mali yük oluşturmamasını sağlamaya çalışıyoruz.
“DERE YATAKLARININ ISLAHI BİZİM YETKİMİZDE DEĞİL”
Sarıçay’ın kenarlarının bakım ve onarımını biz yapıyoruz. Ama çayın içini bizim yapabilme yetkimiz yok böyle bir becerimiz de yok. Bu bir tekniktir, bunu Devlet Su İşleri’nin müteahhitleri yapıyor. Dere yataklarının ıslahı bizim yetkimizde değil bittikten sonra peyzaj çalışmasını biz yapıyoruz. Maalesef Devlet Su İşlerinin şu anki önceliği de kuraklıktan dolayı barajlar, çaylar değil” dedi.

Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum