Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 104. YILDÖNÜMÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI ÜLGÜR GÖKHAN'IN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI'NIN 104. YILDÖNÜMÜ MESAJI
24 Nisan 2019 - 10:01

Takvimlerin sayfaları 1915 senesinde yavaş yavaş ilerlerken, Çanakkale büyük deniz savaşlarına ev sahipliği yapmaktaydı. Zorluklar ve kısıtlı imkânlarla geçen savaş Mehmetçik’i yıpratamamış, neticesinde İtilaf Devletleri Çanakkale’yi denizden geçemeyeceğini anlamıştı. Mehmetçik kocaman yüreğinde taşıdığı vatan aşkı ile tarih yazmış, Çanakkale’de bayraklar tüm dünyanın bir daha göremeyeceği bir başarı üzerine dalgalanmıştı. 1915 Çanakkale Deniz Savaşlarının ardından bu denizlerden geçemeyeceğini anlayan İtilaf Devletleri bu sefer de Çanakkale’yi karadan kuşatmaya çalışmış fakat Mehmetçiğin inancını ve kararlılığını göz ardı ettiklerini acı bir deneyim ile öğrenmişlerdi.

Kıymetli Hemşerilerim,

Bugün Çanakkale yıllar önce karşı karşıya savaşan askerlerin koyun koyuna huzur içinde uyuduğu topraklara ve barışa ev sahipliği yapıyor. Tüm dünyadaki yıkımlara, savaşlara inat Çanakkale barışın ve özgürlüğün kenti olarak dünyada kendisini tanıtıyor. Bizler, tarihimizden kopmadan, nitelikli yarınlar için durmadan mücadele veriyoruz. Çanakkale’nin bu mücadelenin kalbi olduğunu en iyi biz biliyoruz.

Tüm bu hislerimle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde 104 yıl önce bu topraklarda emperyalizme karşı kazanılan mücadelenin yıl dönümünü kutluyor, bugün Barışın Kenti Çanakkale’den vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum ve hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

Saygılarımla

Ülgür GÖKHAN

Belediye Başkanı

YORUMLAR

  • 0 Yorum