Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BEKLENEN BÜYÜK BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

22 Temmuz 2019 - 16:33

Gerçekleştirilen buluşmada Çanakkale’nin sorunları masaya yatırıldı. Ayrıca Turan, Kazdağları’nda yürütülen madencilik faaliyetleri ile ilgili kendisine yöneltilen soruları da yanıt verdi.

Birkaç hafta önce Ankara’da Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a ziyaret gerçekleştiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, Turan tarafından iade-i ziyaret gerçekleştirildi. Turan’ın ziyaretinde kendisine Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Esra Yüksel eşlik etti. Çanakkale’nin sorunlarının konuşulduğu ziyaret dün saat 13.20’de yapıldı. Ziyaret sırasında konuşan Vekil Turan; “Uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız” dedi. Turan konuşmasının devamında; “Önümüzde 4-5 yıl gibi seçimsiz, yemiz bir dönem var. Bu dönemde polemikten uzak, siyasi kavgalardan uzak, ülkenin temel meselelerini iyi değerlendiren bir zamanı kullanalım istiyoruz. Tüm kurumlarıyla daha uyum içerisinde, daha iletişim içerisinde, birbirini anlayan dinleyen, sorunları değil de çözümleri öne çıkaran bir anlayışla beraber bu beş yılı geçirmek istiyoruz. Önemli müjdelerimiz var. Tüm ilçelerimizin sorunlarını, dertlerini masaya yatırmak hepimizin görevi. Sayın Başkan’a Ankara’da ifade etmiştik; Çanakkale’miz zaman zaman hiçbirimizin hak etmediği gündemlerle Türkiye’nin gündeminde yer aldı. Bu tarz turizmi olumsuz etkileyen, siyaseti olumsuz etkileyen gündemleri doğru bulmadığımızı ifade etmiştik. İsteriz ki bundan sonraki 5 yılda yatırımların öne çıktığı, muhabbetin, sohbetin, ilişkinin daha çok öne çıktığı bir dönem olsun. Sorunları çözmek için irade koymaya hazırız, yeter ki iyi niyetli olsun, yeter ki samimiyet olsun, yeter ki Çanakkale’ye katkı sağlayan adımlar olsun” dedi.

Başkan Gökhan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuşmasının devamında şunları söyledi; “Çanakkale’ye yakışan da budur. Hepimiz burada Çanakkale halkının temsilcisiyiz. Hepimiz toplumun tamamına hizmet etmekle görevliyiz. Partili partisiz ayrımı yapacak durumda değiliz. Kendisine Ankara’da yaptığım ziyaret sonrasında çok önemli iki konu şu an çözülmüş durumda. Bundan sonraki süreçlerle ilgili de önemli sonuçlar olacaktır. Tabiatıyla şunu biliyoruz, bugün kamu kaynaklarında çok büyük bolluk yok ama sonuçta bütün Türkiye’yle bütün kaynakları bölüşeceğiz. Bu bütünlük buradaki STK’ları ve diğer kurumları da bir diyalog içerisine sokacaktır. Burada çatışmadan beslenenler de var. Çatışmalar devam etse de biz nemalansak diye düşünenler oldu. Bunun nedeni son beş yılda sekiz tane seçim geçirdik e bir tane hain darbe teşebbüsü yaşadık. Yani oturup da belediye başkanları, milletvekilleri siyasetin dışında kendi temel konularıyla ilgili bir diyalog kurma fırsatı yakalayamadılar. Bir muhalefetteki belediye ve iktidardaki milletvekili bu kentin geleceği ile ilgili bir araya gelebiliyorsa, sadece bugünkü sorunların çözümü değil ilerideki projelerle ilgili de ortak görüşler ortaya çıkacaktır; bu aynı zamanda kentteki bütünlüğü de ortaya çıkaracaktır. Bir birliktelik havası yaratmamız lazım, Çanakkale’nin buna ihtiyacı var” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum