Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BDDK'NIN CUMA GÜNKÜ KREDİ KARARI SONRASI DOLAR/TL'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Dolar ve euro, BDDK'nın cuma akşamı açıkladığı döviz varlıkları 15 milyon lirayı aşan şirketlere kredi kullandırım sınırlaması getiren kararın ardından haftaya düşüşle başlıyor.

BDDK'NIN CUMA GÜNKÜ KREDİ KARARI SONRASI DOLAR/TL'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ YAŞANIYOR
27 Haziran 2022 - 12:13
Cuma akşamı kararla birlikte 17.36 lira seviyelerinden 16.40 lira seviyelerine kadar gerileyen dolar, bugün ilk işlemlerde iki haftanın en düşük seviyesini görerek 16.09 liraya kadar geriledi. Günün ilerleyen saatlerinde kurda oynaklığın artması muhtemel.
Dolar ve Euro, ticari kredi düzenlemesi sonrası, haftaya sert düşüşle başlıyor. Dolar/TL sabah ilk işlemlerde 16.09 ve Euro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Cuma kapanış sonrası gelen BDDK kararının tepkileri bugün daha net görülecek.
BDDK KARARI CUMA AKŞAMI AÇIKLANDI
BDDK tarafından cuma günü yayımlanan kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi nakdi ticari kredi kullanamayacak.
KARAR SONRASI 16.40 LİRAYA KADAR GERİLEDİ
Cuma akşamı açıklanan kararın ardından dolar/TL Türkiye piyasaları kapanmışken bankalar arası piyasada düşük hacimli işlemlerde 17.36 lira seviyelerinden hızla 16.40 lira seviyelerine kadar geriledi.
KURDA OYNAKLIĞIN ARTMASI MUHTEMEL
Kur pazartesi ilk işlemlerde iki haftanın en düşük seviyesini görerek 16.09 ve Euro/TL 17.02 seviyelerine kadar geriledi. Piyasaların açılması ile birlikte Dolar saat 10.30 itibariyle 16.75, Euro ise 17.70 seviyelerine geldi. Günün ilerleyen saatlerinde kurda oynaklığın artması muhtemel.

Kaynak: Haberler.Com
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum