Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAZI KAHRAMANLAR PELERİN TAKMAZ!!

Çanakkale’nin Sarıcaeli mevkiinde başlayarak farklı bölgelere yayılan ve şehir merkezini tehdit eden büyük yangınla mücadelede, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra gönüllü kuryeler de adeta birer kahramana dönüştü.

BAZI KAHRAMANLAR PELERİN TAKMAZ!!
09 Ağustos 2025 - 17:56
Yangının ilk anlarından itibaren sahaya koşan gönüllü motorlu kuryeler, yardım malzemelerinin ihtiyaç bölgelerine ulaştırılmasında aktif rol üstlendi. Özellikle medikal destek, yiyecek, içecek ve ekipman taşınmasında gösterdikleri özveri, afet anında toplumsal dayanışmanın en güçlü örneklerinden biri olarak hafızalara kazındı.
Motorlu kuryelerin bazıları zincir markalara bağlı çalışanlar, bazıları ise bağımsız esnafın elemanları olan gönüllü kuryeler, yerel yönetimler ve gönüllü vatandaşlarla birlikte ihtiyaç listelerine göre dağıtım yaptı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren çalışmalarda, sahada görev yapan personelin ihtiyaçlarını karşılamak için güçlü bir destek hattı oluşturdular.
Yangın şu an kontrol altına alınmış olsa da, gösterilen dayanışma ve gönüllü çabalar Çanakkale’nin birlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu. "Bazı kahramanlar pelerin takmaz" sözü, bu kez yangınla mücadelede kask ve sırt çantası taşıyan kuryeler için söylendi.

Haber: İlayda Arslan
Fotoğraf: Çanakkale Olay Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum