Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAYRAM ÖNCESİ SON PAZAR DEDİLER VE..!

Çanakkale, koronavirüs sürecinde ilk defa sokağa çıkma kısıtlaması ile karşılaştı.

23 Mayıs 2020 - 12:47

23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olurken, dün kapalı pazaryerinde kurulan Cuma Pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, kapıda kuyruklar oluştu. Pazar alanında ise zaman zaman sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlenirken, vatandaşlar kısıtlama öncesinde son Pazar alışverişlerini yaptılar.

81 ilde 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Büyükşehirler kısıtlamaya haftalardır alışıklar fakat Çanakkale kısıtlama ile ilk defa karşılaşacak. Vatandaşlar Perşembe ve Cuma günleri işlerini halletmek için sokaklardaydılar. Kısıtlama öncesinde, dün Cuma pazarı bir hayli yoğundu. Vatandaşlar kısıtlama öncesindeki son gün olan dün Pazar alışverişi yapabilmek için evlerinden çıktılar.

Pazar alanında öğle saatlerinde kapıda uzun kuyruklar oluşurken Zabıta ve emniyet güçlerince, kentliler alana kontrollü bir şekilde alındılar. Tezgah açıklıkları fazla ve alışveriş yapılan alanlar arasında mesafe vardı. Zaman zaman sosyal mesafenin ihlal edildiği zamanlarda oluştu. Kentliler giyim, ayakkabı ve ev eşyası yerine genellikle, 4 gün kısıtlama boyunca evde yiyecekleri meyve ve sebze aldılar.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum