Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ

Gelecek Partisi Çanakkale 1. Olağan Kongresi yapıldı, mevcut İl Başkanı Hüseyin Yıldırım tüm delegelerin oyunu alarak yeniden İl Başkanı seçildi.

BAŞKAN YILDIRIM GÜVEN TAZELEDİ
07 Ekim 2020 - 12:11 - Güncelleme: 07 Ekim 2020 - 12:22
Gelecek Partisi Çanakkale 1. Olağan Kongresi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde düzenlendi. Kongreye Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ, İç İşleri Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Emekli Vali İzzettin Küçük, Tarım Politikaları İzleme Kurulu Başkanı Ali Akmaz, Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Baş Danışmanı Dinçer Türkmen, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ahmet Akçay,Enerji Politikaları Başkanı Engin Keskinel, Kurucular Kurulu Üyesi Ferhat Esener, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ İl Başkanları ve yönetimi, CHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Demokrat Parti, Genç Parti, MYP temsilcileri, Oda Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

İl başkanı yıldırım yaptığı konuşmada; " denize takılan kilit,dünyayı kaldıran yiğit,alaylar var toptan şehit,Çanakkale diyarında…Sayın divan,kıymetli  genel başkan yardımcılarımız ,politika izleme kurulu başkanlarımız,kurucular kurulu üyelerimiz il başkanlarımız, siyasi partilerimizin il başkanları, stk'larımızın değerli temsilcileri basınımızın güzide temsilcileri,çok değerli gelecek gönüllüleri,şairin dizelerinde denize takılan kilit olarak adlandırdığı Türkiye cumhuriyetimizin önsözü Çanakkale’mize hepiniz hoş geldiniz safhalar getirdiniz…Çanakkale 1.olağan kongremizin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Sizleri şehitler diyarı Çanakkale ‘mizde misafir etmekten duyduğum memnuniyeti özellikle belirtiyorum. Bugün burada büyük zorluklar ve güçlükler içerisinde kurulan partimizin 1.olağan il kongresini yapmak için toplanmış bulunmaktayız.ülkemizin geldiği noktadan rahatsızlık duyan, geleceğinden endişe eden ve içinde memleket sevdası taşıyan insanların kurduğu gelecek partisi bugün Türkiye’de gelecek adına çok güzel işlere imza atmakta ve iktidar dışında her kesimden  takdir görmektedir ,üstelik bunu çok kısa sürede yaptık, ülkemizde yapıcı muhalafet nasıl yapılır bu şiarla yolumuza devam ediyoruz…

Gelecek gönüllüleri tarafından kurulan partimiz bugün 70 ilde teşkilatlanarak 1.olağan kongrelerini yapmakta ve erken veya zamanında yapılacak olan ilk seçime tek başına kendi imkanları ile girecek güçte ve kabiliyettedir. Genel merkezimizin teveccühü ile ocak ayında kurucu il başkanı olarak atanarak çalışmalarımıza hızla başladık. Biz daha parti kurmadan bizim için onlar parti kuramaz, parti kursa da adam bulamaz, adam bulsa da teşkilatlanamazlar demişlerdi. Nitekim şimdi tüm Türkiye’de kar topu gibi büyüyen çok güzel birlikteliklere imza atıyoruz…Siyaset sahada,sokakta mahallede yapılır desturu ile her zaman Çanakkale’de sahada olan iri ve diri bir teşkilat yapısı ile hareket ettik. Merkez ilçemiz,kadın kollarımız ve gençlik kollarımız Çanakkale’de çok güzel işlere imza attılar.Biga,çan, Ezine ilçelerimizde ilçe başkanlarımızı atayarak merkez ilçe dışında büyük ilçelerimizde de teşkilatlarımızı kurduk.ilçe başkanlarımız da can siparene bir şekilde gelecek adına çalışmalarına devam ediyorlar.
Bizim partimizde yalan yok Bizim partimizde riya yok Bizim partimizde ayak oyunları ve kirli ittifaklar yok! Bizim partimizde dürüstlük var, Bizim partimizde samimiyet var,  Bizim partimizde dostluk  ,muhabbet var saygı var sevgi var!Geçenlerde iktidar partisinin kongresinin ardından yerelden bir gazeteci kardeşimiz şöyle bir cümle sarf etmiş;Siyasette ve ticarette güçlü olan kazanır haklı olan değil
İşte maalesef Türkiye’yi 2001 öncesi yakındıkları durumdan daha kötü bir duruma  bu iktidar getirdi. İşte bu partide ve gelecek partisi iktidarında güçlü olan değil haklı olan kazanıyor ve kazanacak!  Mevcut iktidar döneminde içi boşaltılan hak ve adalet  kavramları yeniden ülke yönetiminde temel unsur olacaktır. Bizim siyasetimizde ticari ilişkiler olmayacak, rant olmayacak, peşkeş olmayacak, liyakat olacak, sadakatin yerini liyakat alacak! Ülkeyi yöneten ve maalesef şahsımın da uzun bir dönem siyaset yaptığı iktidar partisi artık sorun üretme merkezi haline gelmiştir.Vatandaşlarımız tarafından 18 yıldır ülkeyi yönetme vekaleti verilen iktidarın ülkemizi getirdiği durum ortadadır. Ülkemiz şampiyonlar liginde yer alacak dediler maalesef şu an eğitim de adalete ekonomide hukukta amatör kümede yer alıyoruz.Yalanlarla ülke yönetmeye çalışıyorlar,yalan veriler ile bizleri ve dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Biz;Geçmişe değil geleceğe Nefrete değil sevgiye Öfkeye değil merhamete Korkuya değil ümide ayarlıyız.Susmaya değil konuşmaya  Şikayet etmeye değil çözüm üretmeye Surat asmaya değil Tebessüm etmeye geliyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile ben kongreye katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Kongremiz hayırlara vesile olsun" ifadelerini kullandı.  Yapılan konuşmaların ardından Gelecek Patisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu telekonferans isle Kongre alanına bağlanarak partililere hitap etti. Genel Başkan Davutoğlu yaptığı konuşmada, Ekonomide gelinen son durumun faili kayınpeder damat ilişkisidir diyerek; "Bu vebalin sorumlusu kimdir, siz misiniz Sayın Cumhur başkanı yoksa damadınız mı" sözlerine yer verdi.  Kongrede yeni atanan Gelibolu İlçe Başkanı Aysun Tariman'a rozetini Kurucular Kurulu Üyesi ve Kültür Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ taktı. Karadağ; "Biz Çanakkaleli kadınlar bir işi yaparsak tam yaparız, işte Partimizin ikinci kadın ilçe başkanı Aysun hanım, Gelecek Partisi bir ilki Biga'da gerçekleştirdi ve tarihinde ilk kadın ilçe başkanını atadı, Şimdi Gelibolu'muza kadın eli Allahın izni ile Aysun Hanım sayesinde değecek" dedi.
Yapılan oylama sonrasında kongreye katılım sağlayan tüm delegelerin oylarını alan mevcut başkan Hüseyin Yıldırım güven tazeleyerek yeniden Gelecek Partisi İl Başkanı seçildi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum