Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ÖZ'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ÖZ'ÜN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
18 Eylül 2021 - 11:28
19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun. 19 Eylül 1921, Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Mareşallik’ ve ‘Gazilik’ unvanının verildiği tarihtir.
Bu anlamlı gün; Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna kahramanca mücadele eden asker, polis, vatandaş tüm gazilerin şeref günüdür.
Bu topraklar, canları ve kanları pahasına şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatan olmuştur. Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, halkımızın huzuru ve güvenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız her zaman gurur kaynağımız olmuşlardır.
Bu cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bugün bizlere düşen görev bu emaneti ilelebet korumak ve kollamaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilik mertebesi ile şereflendirilmiş asker ve sivil tüm gazilerimizden ölenlere rahmet dilerken, hayatta olanların 'Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum