Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ÖZ'ÜN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN MESAJI

BAŞKAN ÖZ'ÜN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI BASIN MESAJI
18 Mayıs 2022 - 15:52
‘’19 MAYIS İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN BAŞLANGICIDIR’’
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır. Kahraman ecdadımız İstiklal mücadelemizin fiilen başlatıldığı o tarihte yeni bir devletin kuruluş yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden güç almıştır.
‘’103 YIL ÖNCE YAKILAN İSTİKLAL ATEŞİ HALA SÖNMEMİŞTİR’’
Şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs tarihi; Milli Mücadele’nin başladığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs 1919’da, bundan tam 103 yıl önce Samsun’da yakılan İstiklal ateşi; milletimizin kaderini değiştirip, insanımız için umut dolu bir başlangıçla Milli Mücadelemizin emsalsiz bir zaferle sonuçlandırılıp, bu cennet vatan uğruna binlerce şehit vererek bağımsızlığımızı kazanmamıza vesile olmuştur.
‘’GENÇLERİMİZ VE TÜM MİLLETİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM’’
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olan işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere ülkenin bağımsızlığı uğruna canını malını ve her şeyini feda etmiş tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, başta sevgili Çanlı gençlerimiz olmak üzere tüm gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum