Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN NAİM MAKAS'IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas 19 Eylül Gaziler Günü’nü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BAŞKAN NAİM MAKAS'IN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
18 Eylül 2021 - 12:39
Başkan Makas mesajında ülke topraklarının kolay kazanılmadığını ifade ederek şu sözlere yer verdi.
Makas; “Vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtarak Orta Asya Bozkırlarından gelerek, Malazgirt'le, İstanbul’un Fethiyle, Çanakkale Zaferiyle, Kurtuluş Savaşıyla tarihimizin altın sayfalarını yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar payidar kalmasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının ışığı Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü ülkece kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran bir şükranın ifadesi olarak 19 Eylül 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanını Gazilerimize armağan edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesi olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin vatan haline dönüşmesi şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Ay yıldızlı şanlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması, istiklal şairimiz Mehmet Akif ‘inde dediği gibi “verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” sözüyle cennet vatanımız uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri, ülkemizin medarı iftiharlarıdır.
Gazilerimizin emanetlerine asla leke sürdürmeyerek, onların aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Şehit ve Gazilerimizin bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve bütünlük içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere mukaddes değerlerimizin muhafazası ve terörle mücadelede için hayatlarını tereddütsüz tehlikeye atan gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyoruz.” Dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum