Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'IN TÜRK BASININDAN SANSÜRÜN KALDIRILMASI VE BASIN BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN GÖKHAN'IN TÜRK BASININDAN SANSÜRÜN KALDIRILMASI VE BASIN BAYRAMI MESAJI
24 Temmuz 2021 - 11:55
Basın, demokratik ve çağdaş toplumların en mühim unsurlarından biridir. Basın özgürlüğü ise hem mesleki açıdan hem de halkın haber alma özgürlüğü yönünden önemi tartışılmaz bir kriterdir. Ancak ne var ki, basın; dönem dönem sansür, baskı ve kısıtlama gibi çağdışı uygulamalara da maruz kalmıştır.
24 Temmuz 1908 tarihi ile basın için bir milat olmuş ve sansür uygulaması kaldırılmıştır. Basın özgürlüğü adına kuşkusuz ki çok önemli bir adım olsa da basın mensuplarının günümüzde dahi maruz kaldığı çeşitli baskı ve kısıtlamalar ile basın özgürlüğüne ket vuran uygulamaların sonunun gelmediğini görmekteyiz.
Her zaman savunduğumuz basın özgürlüğünün gerçek anlamda layıkıyla var olabilmesi; gazetecilerin, basın mensuplarının gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını, kısacası gerçekleri halka aktarabilmesi en büyük temennilerimizden biridir.
Türk Basınından Sansürün Kaldırılmasının yıldönümü vesilesiyle de halkın haber alma özgürlüğü için verdikleri emeğin yadsınamayacağı, oldukça zorlu bir görev icra eden tüm basın emekçilerimizin de 24 Temmuz Basın Bayramını içten duygularımla kutluyorum.

Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum