Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'IN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÖKHAN'IN KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
25 Kasım 2023 - 11:54
Tarihin hemen her sürecinde ve coğrafya fark etmeksizin dünyanın her noktasında, insanlığın bir diğer eşit yarısı olan kadınlarımıza yönelik şiddet konusu ne yazık ki her daim var olmuştur. Bu acı ve utanç verici durum, kimi zaman fiziki kimi zaman psikolojik olarak karşımıza çıkmakta, her iki durumda da kadınlarımızın hayatı karartılmakta, hayalleri ve umutları soldurulmaktadır.
Şiddetin her türlüsü, en büyük insan hakları ihlallerindedir. Kadınlarımızın cinsiyetleri nedeniyle istismara, cinayetlere maruz kalmasının, iş, aile ve sosyal yaşamlarında fiziki veya psikolojik baskı ve zorbalık altında ezilmesinin açıklanabilir, kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur, olamaz da…
25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele veren üç kız kardeşin vahşice katledildiği bu kara tarihin unutulmaması ve kadına yönelik şiddete karşı toplumlarda farkındalık oluşturulması amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile 25 Kasım tarihi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak ilan edilmiştir.
Bugün vesilesiyle şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu bir kez daha yinelemek isterim. Kadınlarımızın bedenlerinde ve ruhlarında açılan her yara toplumların utancıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalı, kadınlarımızın maruz kaldığı bu insanlık dışı tutumun karşısında eğitim, ekonomik, psikolojik ve sosyal refahı artırmaya yönelik çabalar başta olmak üzere toplum ve milletler düzeyinde mücadele edilmelidir.
Evrensel ölçekte farkındalık yaratmasını dilediğim 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde, şiddetin her türlüsünü bir kez daha lanetliyor; kadınlarımız başta olmak üzere tüm canlıların şiddetten uzak, eşit ve adil bir şekilde, özgür, refah ve mutlu bir yaşam sürmesini diliyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç