Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'IN 21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN GÖKHAN'IN 21 MART DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ MESAJI
21 Mart 2024 - 11:39
Dünyamızın ve insanlığın en önemli yaşam kaynaklarından biri hiç kuşkusuz ki ormanlarımızdır. Sayısız faydası olan ormanlarımız, ne yazık ki insan eliyle yaratılan bilinçsiz ve hor kullanımın da tehdidi altındadır.
Kentimiz pek çok orman alanı ile birlikte dünyanın önemli oksijen kaynaklarından biri olan Kazdağlarına sahip olduğu için çok şanslı. İçinde var olan eşsiz ekosistemi ile binlerce cana ev, bizlere nefes olan bu değerli hazineyi korumak ve kollamak hepimizin bugüne ve geleceğe olan borcudur. Çünkü, ağaç olmadan, orman olmadan, su olmadan yaşamın devam etmesi mümkün değildir.
Yaşamın devamlılığı, gelecek nesillere de doyasıya yaşayabilecekleri bir dünya bırakabilmek adına, en hassas, en ihtiyatlı davranmamız gereken konuların başında ormanlarımızı korumak gelmelidir. Küresel ısınma, artan çevre kirliliği, bilinçsiz tüketim gibi insan eliyle yaratılan pek çok tehdidin önlenmesi ormanlarımıza, diğer bir deyişle dünyamıza ve geleceğimize olan sorumluluğumuzdur.
Bu duygu ve düşüncelerle 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutluyor; yeşil bir çevre, güzel bir gelecek için ormanlarımızı korumaya yönelik mücadelenin sürekliliğini diliyorum.

Saygılarımla
Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum