Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN GÖKHAN'DAN REKOR BAĞIŞ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli Dayanışma Kampanyası' başlatıldığını duyurmuş ve kampanyaya 7 maaşını bağışlayarak tüm Türkiye’yi kampanyaya destek vermeye davet etmişti.

BAŞKAN GÖKHAN'DAN REKOR BAĞIŞ!
02 Nisan 2020 - 10:53

Bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanları başta olmak üzere siyasilerden davete yanıt gecikmedi ve Türkiye’nin dört bir yanından bir yada birkaç maaşı kapsayan bağışlar gelmeye başladı. Çanakkale’de de AK Partili belediye başkanlarından kampanyaya destek verenler olurken gözler CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a da çevrildi. CHP ve diğer muhalefet partileri her ne kadar kampanyayı eleştirse de özellikle iktidar kanadından maaşını bağışlayıp bağışlamayacağı tartışılmaya başlandı.

17 YILDIR MAAŞIYLA ÖĞRENCİLERE BURS VERİYOR!

Ancak maaş bağışlama ve Ülgür Gökhan ismi bir araya gelince Çanakkale’de çok az sayıda kişinin bildiği bir gerçek gün yüzüne çıktı. Çünkü Ülgür Gökhan Çanakkale Belediye Başkanı olarak göreve geldiği 2002 yılından bugüne kadar tek bir maaş dahi almadı. Daha doğrusu 17 yıldır başkanlık maaşı, harcırahı yada toplantı huzur hakkı adı altında devletin tek bir kuruşu cebine girmedi. Başkan 2002 yılından buyana yaklaşık 207 aylık maaşını, ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim harcamaları için bağışlamayı ve burs verdiği gençlerin isimleriyle birlikte yaptığı hayrı da bugüne kadar gizli tutmayı tercih ettiği öğrenildi.

17 yıllık maaşını aralıksız her ay burs verdiği öğrencilerin eğitimi için bağışlayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu alanda kırılması güç bir rekor ve haklı bir gurur taşıyor. Üniversite öğrencileri ağırlıklı olmak üzere Çanakkaleli dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına düzenli olarak burs veren Başkan Gökhan, acil ihtiyacı olan ve bunu belgeleyen diğer öğrencileri de geri çevirmiyor. Maaşı üzerinden burs alan öğrenci sayısı 15 ile 20 arasında değişirken mezun olanların yerini yenileri almaya devam ediyor.

Bir gelenek haline gelen bu uygulama ile mezun olan öğrenciler ise bir vefa olarak Başkan Gökhan’ı unutmuyor ve kameralardan uzakta zaman zaman bir araya geliyorlar. Ülgür Gökhan’ın burs verdiği başarılı öğrencilere mezuniyet sonrası iş bulmaları konusunda da referans olarak yardımcı olduğu biliniyor. 3 değil, 5 değil, 7 değil tam 207 aydır maaşını öğrencilerin eğitimi için bağışlayan Başkan Gökhan’ın bu duyarlı hareketinin Çanakkale milletvekilleri dahil diğer tüm belediye başkanlarına örnek olması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum