Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ERDOĞAN: GÖNÜLLERİN ŞEHRİ BİGA'DAN GÖNÜLLER SULTANINA SELAM OLSUN

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 746. vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN: GÖNÜLLERİN ŞEHRİ BİGA'DAN GÖNÜLLER SULTANINA SELAM OLSUN
12 Aralık 2019 - 11:31

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından ‘Mevlana Haftası’ dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. Programa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı, Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Koroz, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Hz. Mevlana’nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Koroz, “Hazreti Mevlana yalnızca büyük bir şair, tarikat kurucusu, derin bir sufi, etraflı bir alim değil aynı zamanda Anadolu'da yeni kurulmaya başlanan kültürler arasında bir köprü farklı topluluklar arasında kaynaşma ve birleşmeyi temin eden derin bir ruh adamıdır. Kendisi yaşamış olduğu hayatla bizlere güzel örnekler sunan Hazreti Mevlana’yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR MÜSLÜMAN VEFAKAR OLMALIDIR”

Programda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bu yıl ‘Vefa Vakti’ temasıyla idrak edilen Şeb-i Arus etkinliklerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Anadolu’da gönülleri buluşturan, kalpleri sevgi hamuruyla yoğuran, öğütleriyle birliği, beraberliği ve kardeşliği yeşerten Hazreti Mevlana’yı vuslatının 746. sene-i devriyesinde rahmetle yad ediyorum. Hazreti Mevlana, ölümü bir Şeb-i Arus olarak yani bir düğün gecesi olarak görmüştür. 66 yıllık ömrüne 66 bin şiiri sığdırdığı gibi, bilgelikler kitabı Mesnevi eseriyle hikmet ve hakikati anlatmıştır. Mesnevi'nin bugün bütün dillere çevrilmesinin en önemli nedeni ilahi aşk ve sevgi ile birlikte vuslatından yüzyıllar sonra bile insanlığı aydınlatmaya devam etmesidir. Vefa çok kıymetli bir kelimedir. Bir Müslüman vefakar olmalıdır. Vefa, sevgide devamlılık olduğu gibi sevgide çekilen cefada binlerce vefa vardır” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜLLERİN ŞEHRİ BİGA’DAN GÖNÜLLER SULTANINA SELAM OLSUN”

Hazreti Mevlana’nın vasiyet ve tavsiyelerinin hayata uyarlanması gerektiğine değinen Başkan Erdoğan, “Hazreti Mevlana gönül almanın, gönül kazanmanın insanın dünyasını ve ahiretini aydınlatan bir kandil olacağını öğretti. Gönüllerin yardımını alan kişinin kalbinden hikmet pınarlarının akacağını da öğretti. Bu vesileyle de Gönüllerin Şehri Biga’mızdan gönüller sultanı Hazreti Mevlana’ya selam olsun diyorum. Hazreti Mevlana ne güzel öğütler miras bırakmış bize. “Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol. Hazreti Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, Onu anlayarak onun vasiyetinin ve tavsiyelerinin hayatımızda yer almasını diliyorum. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Biga Anadolu İmam Hatip Lisemize de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Programda “Mevlana” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, “Beri Gel”, “Demedim mi” ve “Etme” şiirleri ile “Mevlana Gibi” ve “Gül Ahmedim” ilahileri seslendirildi. Program, Semazenlerin sunduğu Sema gösterisi ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum