Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAŞKAN ERDOĞAN, BİGA'DAKİ DEPREM ÇALIŞMALARINI AÇIKLADI

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan Biga’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek belediyenin deprem çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN, BİGA'DAKİ DEPREM ÇALIŞMALARINI AÇIKLADI
07 Şubat 2024 - 11:33
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve ilgili birimlerin müdürleri 06 Şubat Salı günü Adapark’ta Biga’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde belediyenin deprem çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Konu ile açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bülent Erdoğan şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle herkesin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Bugün 6 Şubat. Asrın felaketini yaşayalı tam bir yıl geçti. Rabbim tekrarını yaşatmasın. Biga Belediyesi olarak o günden bu güne neler yaptık sizler vasıtasıyla Biga Halkı ile paylaşmak istedik. Yaşanılan büyük depremin ardından Biga olarak ne durumdayız, eksiklerimiz nelerdir diye gözden geçirdik ve yapılması gereken çalışmaları da anında başlattık. Güney Marmara Bölgesinde hiç bir belediyenin elinde bulundurmadığı ‘Kentsel Dönüşüm Strateji Planı’nı İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz öncülüğünde tamamladık ve bakanlığımızda onayda. Onay geldiği an belirlediğimiz beş bölgede kentsel dönüşüme başlayabilecek vaziyetteyiz. Bu konuda bir çok il ve ilçeden öndeyiz. Yapı Kontrol Birimimiz ve Zabıta Ekipleri alt katları iş yeri olan binaları inceledi ve Biga’da kolon kesimi ile alakalı bir durum tespit etmedik. Şehir Parkımızın yanında amatör telsizcilerimiz için bir alan yaptık. Afet durumunda iletişim kesiliyor ve bu noktada telsiz çok önemli. Bizde çalışmalarımızı tamamladık ve arkadaşlar sık sık bir araya gelerek cihaz kontrollerini yapıyorlar. Üniversite Kampüsümüzde yeraltı hareketlerini izleyen istasyon kuruldu. İlçe merkezimizde de DOHAD (Doğa Hareketleri Araştırma Derneği) ile birlikte bir protokol imzalanarak tesis tamamlanmak üzere. İtfaiye Müdürlüğümüzce gönüllü arama kurtarma ekipleri oluşturuldu. Kamu kurumu ve Biga Belediyesi personelleri bünyesinde de arama kurtarma ekipleri kuruldu ve eğitimler de devam ediyor. Bunun haricinde Arama Kurtarma Derneği kurmak için çalışmalar başlatıldı. Çavuşköy Düğün Salonunun arkasında tesis planladık. Bu tesiste alet edevat haricinde ekiplerin eğitimlerini gerçekleştirebilecekler. Doğal afet dediğimiz zaman yangın sel gibi afetler içinde İtfaiye Müdürlüğümüzde çalışmalarına devam ediyorlar. Yangın konusunda arkadaşlarımız uzman ama sel ile alakalı botumuz yoktu ve geçtiğimiz aylarda eksiğimizi tamamlayıp ilgili arkadaşlarda eğitimlerini aldılar. Bugünkü meclisimizde Afet Müdürlüğümüzün kararını alıp sisteme dahil edeceğiz. Her türlü doğal afetlerden Rabbim hepimizi korusun.”
İlgili birimlerinde yaptığı açıklamaların ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Biga Çarşamba Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum