Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BARTIN'DA MADEN OCAĞINDA ŞİDDETLİ PATLAMA MEYDANA GELDİ !!

Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında şiddetli bir patlama meydana geldi. Yer altında işçilerin bulunduğu öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Vali Nurtaç Arslan'ın açıklamasına göre içeride 49 işçi olduğu öğrenildi. Bu işçilerden 14'ü kurtarılırken, geri kalan işçileri kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da çip sistemiyle takip edilen 6 işçinin hareketsiz şekilde durduğunu gördüklerini dile getirdi.

BARTIN'DA MADEN OCAĞINDA ŞİDDETLİ PATLAMA MEYDANA GELDİ !!
14 Ekim 2022 - 21:36 - Güncelleme: 14 Ekim 2022 - 21:44
Maden ocağından gelen ilk bilgilere göre patlamanın 350 metre aşağıda meydana geldiği ve yer altında işçilerin mahsur kaldığı öğrenildi. Ekiplerin işçileri kurtarmak adına acilen çalışma başlattığı aktarıldı. Maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve patlamanın
Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede
4-12 vardiyası arasındaki işçilerin çalışmaları sırasında meydana geldiği kaydedildi.
 

Bartın Valisi Nurtaç Arslan da yer altında işçiler olduğu bilgisini doğruladı. Vali Arslan, şu ana kadar 14 işçinin çıkarıldığını belirterek "Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama- kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu ana kadar 6 yaralımız çıkarıldı. Onlarda ambulanslarla hastanelere sevk edildi" dedi.

Bartın Valiliği'nden de patlamaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

Patlama hakkında Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da açıklamada bulundu. Çakır, "Grizu patlaması şüphesi var. İçerideki arkadaşlarımızdan 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor" dedi.

Maden ocağındaki patlama nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve İçişleri Bakanı Soylu'nun Amasra'ya doğru yola çıktığı öğrenildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan da patlamaya ilişkin açıklama geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerdeki ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtilerek, "Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken, 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

Patlamanın ardından ana muhalefet partisi CHP de 5 kişilik ekip oluşturarak bölgeye gönderdi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da patlamanın nedenine ilişkin açıklamada bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada patlamanın trafo kaynaklı olarak meydana geldiği belirtilerek, "Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir" denildi.

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

Açıklama şöyle sürdürüldü: "AFAD, EmniyetGM, acilafetgovtr, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir. Ankara ve Sakarya'dan birer mobil koordinasyon tırı yönlendirilmiştir. Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri ile Sakarya, Kütahya ve Eskişehir'den AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Kütahya ve Zonguldak'tan tahlisiye ekipleri yönlendirilmiştir. Kızılay'dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir."

Son Dakika! Bartın'da maden ocağında patlama! Yer altında kalan işçiler için ekipler devrede

KAYNAK :HABERLER.COM


YORUMLAR

  • 0 Yorum