Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BARIŞ PLAJI'NA MAVİ BAYRAK

Yazın gelmesiyle birlikte kriterleri tamamlayan plajlara mavi bayrak verilmeye başlandı.

17 Haziran 2019 - 14:19

Çanakkale Merkezde üç plaj mavi bayrak almaya hak kazandı. Bu plajlardan birisi de Yeni Kordon’daki Barış Plajı. Bugün düzenlenen törenle Barış Plajına Mavi Bayrak çekildi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından belirlenen 33 kriteri yerine getiren plajlara mavi bayrak veriliyor. Çanakkale merkezde biri özel 2’si belediyeye ait toplam 3 plaj bu yıl mavi bayrak almaya hak kazandı. DSİ yanındaki plaj, Güzelyalı Halk Plajı ve Barış Plajı. Bu yıl Barış Plajı’nda 5’inci kez mavi bayrak dalgalanacak. Bugün,  Yeni Kordon’daki Barış Plajı’na Mavi Bayrak çekilmesiyle ilgili bir tören düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, belediye meclis üyeleri, öğrenciler, Belediyespor Kulübü yüzücüleri ve vatandaşlar katıldı. Mavi bayrak çekilmeden önce törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çevrenin önemine değinerek, mavi bayraklı plajların turizme de büyük katkısı olduğunu söyledi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş da yaptığı açıklamada, Türkiye’de mavi bayrakların genelde turistik yerlerdeki plajlara verildiğini, kent merkezinde mavi bayrak almamın çok zor olduğunu belirterek Çanakkale Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a 3 plajın mavi bayrak belgelerini takdim etti.

Mavi Bayrak Barış Plajına çekildikten sonra Belediyespor Kulübü yüzücüleri sezon açılışı yüzüşü yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum