Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ ÇANAKKALE KAMPÜSÜ AÇILDI

Çanakkale’de bu yıl eğitim-öğretime başlayacak Bahçeşehir Koleji kampüsü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

09 Eylül 2019 - 10:44

Çanakkale'de, 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılacak olan Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü’nün açılışı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sarıcaeli Yerleşkesi’ndeki gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji yöneticileri ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu’nda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Müzik dinletisi gerçekleştirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, “Milletlerin tarih sahnesinde bağımsızlığını sağlayan en temel etken, eğitim kalitesi. Bireyin gelişmesini, sosyalleşmesini, toplumsal, kültürel medeniyet değerlerini kazanmasını sağlayan en önemli etken eğitim. Ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin en önemli belirleyicisi yine eğitimdir. Ekonomik kalkınmanın en net göstergesi eğitim kalitesidir. Bugün, çok kıymetli bir eserin açılışı için beraberiz. Eğitim, değerini yitirmeyen, tabiri yerindeyse boşa gitmeyen en kıymetli yatırımdır. Yunanı, Hinti, modern batıyı tabi ki öğrenip, bunun yanında büyük bir özgüvenle ışık doğudan yükselir diyecek özgüven sahibi gençlerin yetişmesi için bu tarz yatırımların şehrimizde olması ne büyük hedefimiz, niyetimiz. 250 bin şehidimize yan bakan, burun kıvıran değil, tam aksine gurur, onur duyan, onların yolunda yürümekte şeref duyan bir gençlik en büyük hedefimiz. Yaklaşık 100 yıllık Cumhuriyetimiz içerisinde eğitim kalitesinin tartışıldığı, her dönem farklı veriler masaya yatırıldı. Bu 100 yıl içerisinde hiçbir dönem eğitimimiz bütçemizden en çok pay alan kalem olmadı. Fakat son yıllarda yüzde 17’ye varan oranla bütçemizden en çok yatırım alan kalemimiz, ana başlığımız eğitimimiz oldu. Bunu artarak devam ettirmek geleceğe ilişkin iddiamızı ortaya koymak en büyük hedefimiz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası protokol heyeti toplu şekilde kurdele keserek kampüsün açılışını yaptı ve sınıfları gezerek incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum