Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BAĞIMLILIK ÇALIŞTAYI 3 KURUMUN İŞBİRLİĞİYLE ÇANAKKALE'DE DÜZENLENECEK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Yeşilay işbirliğiyle 22-23 Şubat 2020’de Çanakkale’de Bağımlılık Çalıştayı düzenlenecek.

BAĞIMLILIK ÇALIŞTAYI 3 KURUMUN İŞBİRLİĞİYLE ÇANAKKALE'DE DÜZENLENECEK
07 Kasım 2019 - 14:57

Çalıştay ile ilgili ÇOMÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, KADEM İl Temsilcisi Aynur Yavaş, Yeşilay Çanakkale Şube Müdürü Ali Taşçı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü, Kızılay, ÇOMÜ, KADEM ve Yeşilay’dan temsilciler katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Aynur Yavaş bağımlılığın bireylerin kişisel hayatlarını, sosyal ve fiziki çevrelerini olumsuz yönde etkilediğine değinerek “Toplum genelinde de başta sağlık, ekonomi ve sosyal yaşamı tehdit eden unsurlardan biridir. KADEM olarak misyonumuz gereği kadından yola çıkarak aile ve toplum hayatının tümünü kapsayacak şekilde toplumun sorunlarını kendi değer kodlarımızla yeni bir bakış açısıyla ele alarak sorunlar için sırasıyla önce farkındalık oluşturmayı ve doğru paydaşları bir araya getirmeyi ardından da toplumsal dayanışma ile çözüm önerileri geliştirerek uygulayıcı unsurların destekçisi olmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Yavaş, sağlıklı nesillerin sağlıklı ailelerde yetişeceği düşüncesiyle aile ve toplum sağılığını tehdit eden bağımlılıkların ele alınacağı bu çalışma için tüm kurumlardan destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Yeşilay Çanakkale Şube Müdürü Ali Taşçı, Yeşilay’ın kuruluş amacı itibariyle kültürel emperyalizme direnen en büyük kuruluş olmasına vurgu yaparak “Savaş yıllarında alkol ve diğer bağımlılıklarla kültürümüzü zedelemeye çalışan emperyalist güçlere karşı direnişin temsilcisi Yeşilay’dır. Yeşilay olarak duygu ve düşüncelerimizle, davranışlarımızla, ruhumuzla ve herşeyimizle buradayız. Bu çalıştayın ilimize çok şey katacağını düşünüyorum. Önemli olan farkındalığı oluşturmak ve bilinç düzeyini yükseltmek” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise Çanakkale’de birçok kurumun desteğiyle yapılacak bu çalışmanın bir model olacağına inandığını ifade ederek “Bu çalışma süreklilik arz etmeli. Toplumu sigara, alkol, madde ve çeşitli bağımlılıklardan kurtarma adına hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Çalışmalarımız kapsamında esaslı bir yol haritası çizeceğiz. Bilimsel anlamda çalışarak eylem planı hazırlayacağız. Bu bağımlılık konusuna, duyarlı insanlar olarak hep birlikte el atmamız gerekir. Zira zehirlenen bizim çocuklarımız, dolayısıyla geleceğimiz. Bu anaokulundan ilköğretime, aileden yükseköğretim kurumlarına, sivil toplumdan tüm devlet kurumlarına hepimizi ilgilendiren bir konudur. Toplumun tüm hücrelerine girip farkındalık oluşturacağız. Başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum” diyerek şehrin tüm kurumlarını bu çalışmaya katkı sunmaya davet etti.

KADEM Proje Danışmanı Öğr. Gör. Salih Torlak’ın çalıştay içeriği ve amacına dair bilgilendirmesinin ardından tüm kurum ve kuruluş temsilcileri önümüzdeki aylarda ilimizde düzenlenecek Bağımlılık Çalıştayı’na dair söz alarak değerlendirmelerde bulundular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum