Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AVRUPA BELEDİYELER VE BÖLGELER KONSEYİ EKİBİNE TÜLAY ÖMERCİOĞLU ATANDI

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi ekibine, Çanakkale AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu atandı.

AVRUPA BELEDİYELER VE BÖLGELER KONSEYİ EKİBİNE TÜLAY ÖMERCİOĞLU ATANDI
13 Ocak 2020 - 17:50

Çanakkale Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale  AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Tülay Ömercioğlu'nun Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi ekibine atanmasını basın bildirisiyle duyurdu.

"Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) Avrupa bölge teşkilatını oluşturan, yerel ve bölgesel bağlamda en geniş temsile sahip Avrupa topluluğudur. Köklü bir tarihe sahip olan CEMR, 1951 yılında bir grup Avrupalı belediye başkanı tarafından kurulmuştur. CEMR günümüzde, 28’i AB üyesi ülke olmak üzere 41 ülkeden 60 ulusal birlik aracılığıyla, 100.000 belediye ve bölgesel yönetimi temsil etmektedir.

İlgili  konsey   Türk Siyasi Heyeti olarak 16 kişilik bir ekip olup; genelde ekip de Belediye Başkanları bulunmakta ise de;

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR)  ekibine ; Çanakkale  AK Parti İl Genel Meclisi Üyemiz Tülay Ömercioğlu atanmıştır.

Çanakkale olarak ,bir siyasi komite olan  konsey de aslında   Belediye Başkanları yer alma konumu mevcut olması  ; 12  Belediye Başkanı , 3 Belediye Meclis Üyesi, 1  İl Genel Meclisi Üyesi mevcut olup, Tek İl Genel Meclis Üyesi   Partimiz Çanakkale İl Genel Meclis Üyesidir. Komite üyesi olduğu  Türkiye’den 16 temsilciye  yer verilen heyete  Partimiz İl Genel Meclis Üyesinin  girmesi Çanakkale Ak Parti  İl Başkanlığımızca sevinç ve övünçle karşılanmıştır.  Bu yere değer görülen Çanakkale Ak Parti İl Genel Meclis Üyemiz Av.Tülay Ömercioğlu’na başarılar diler , Çanakkale’yi  Türkiye’de  ön sıralara çıkartan, Çanakkale’nin Türkiye’deki önemini yatırımlarda  öncelikle Türkiye’nin önde gelen illeri arasına getiren; Çanakkale’nin önemini dünyadada  duyurmayı hedefleyen   Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz  Sn.Bülent Turan’a ve AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sn.Jülide İskenderoğlu’na teşekkür ederiz."

                                                               Çanakkale AK Parti İl Başkanı

                                                                          Naim  Makas

                              

YORUMLAR

  • 0 Yorum