Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ANKARA TÜRK–RUS DOSTLUK EVİ KÜLTÜR VE SANAT MÜZESİ AÇILDI

ANKARA TÜRK–RUS DOSTLUK EVİ KÜLTÜR VE SANAT MÜZESİ AÇILDI
04 Ekim 2021 - 14:02
Türk –Rus ilişkilerinin Ankara  ve Gelibolu hatıralarının 100.yıl dönümünde, yüz yıllık hatıralara istinaden kurulan Ankara  Türk–Rus Dostluk Evi Kültür ve Sanat Müzesi düzenlenen törenle açıldı. Törene, Üniversitemizi temsilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ile Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (TURUSIA) Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan ve  Prof. Dr.  Ali Sönmez katıldı.

Sovyet döneminde yetişen sanatçıların eserlerinin yanı sıra Cumhuriyetin kuruluşu öncesinde, Kurtuluş Savaşı sürecinde gelişen diplomatik ilişkilerle bağlantılı fotoğrafların yer aldığı müzenin açılışında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ile Türkiye Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (TURUSIA) Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan konuklara hitaben yapmış oldukları konuşmalarda, Türkiye Rusya ilişkilerinin 100. Yıldönümünde Türkiye ve Rusya arasındaki kültürel iş birliğinin önemini vurguladılar; Türk Rus Dostluk Evi'nin iki ülke ilişkileri için hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulundular.
Törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalan kararname ile Türk Rus Dostluk Evi Müdürü Erol Uğurlu'ya verilen A. Puşkin madalyası Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi A. Erkhov tarafından takdim edildi. Müzenin girişinde bahçede ziyaretçileri karşılayan "Gelibolu Hatırası Köşesi"nin yanı sıra, giriş katında yer alan "Gelibolu-1921" fotoğrafları sergisi ÇOMU-TURUSIA, Gelibolu Belediyesi ve Türk Rus Dostluk Evi iş birliği ile gerçekleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum