Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ANKARA'DA AKİF RÜZGARI ESTİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ankara Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde 29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi’nde, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nın 100. Yılında Akif Dostu Şehirler Müzik ve Halk Dansları Festivali’ne katıldı.

ANKARA'DA AKİF RÜZGARI ESTİ
05 Ocak 2022 - 13:24
Programda konuşan Turan; “Bayramiçli hemşehrimiz, Üstad Mehmet Akif, rüzgarı bu defa Ankara’da esti. Hemşehrimiz Mehmet Akif; duruşuyla, esarete karşı isyanıyla, dava adamlığıyla ve bağımsızlık ateşinin eksik olmadığı mısralarıyla milletimizin gönlünde yer edinmiş, fikirleriyle hem yaşadığı dönemi hem de geleceği aydınlatmaya devam eden önemli bir şahsiyet. Üstada her fırsatta vefamızı göstermeye gayret ediyoruz.

Bugün İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılında Akif Dostu Şehirler Müzik ve Halk Dansları Festivali, hem Akif’i daha yakından tanımamıza imkan sağlayan, Akif dostlarını buluşturan, Bayramiç’imizin, Çanakkale’mizin tanıtımına katkı sunan kıymetli bir program. Yurdun her yerinde Üstad Akif’i görürüz. Bu kıymetli proje, bir anlamda Akif dostu şehirlerimizi de buluşturuyor. Destanlar ve Şehitler Diyarı Çanakkale’miz bir Akif şehridir aynı zamanda. Kadim İstanbul, başkent Ankara, bir Akif şehridir. Üstat Akif’in hatıralarına ev sahipliği yapmış aziz şehirlerdir her biri. Bakınız gönül coğrafyalarımıza Akif’in izlerini, Akif sevgisini her yerde görürsünüz.

Bu duygularla fikir ve dava adamlığıyla örnek olan, mısralarıyla maneviyatı, bağımsızlığı ve mücadeleyi hayatımıza nakşeden Üstadı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.
Bu özel programa ev sahipliği yapan Altındağ Belediyemize, Belediye Başkanımız Asım Balcı’ya, projeyi destekleyen İçişleri Bakanlığı’mıza, ÇAFAD Başkanımız Selim Yazan ve ÇAFAD Yönetimimiz başta olmak üzere, bu anlamlı projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor; programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa ayrıca, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, ÇAFAD Yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum