ATİKHİSAR BARAJI DOLDU: ÇANAKKALE VALİLİĞİ'NDEN TAŞKIN UYARISI!
Çanakkale Valiliği, il genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle Atikhisar Barajı'nda doluluk oranının %100 seviyesine ulaştığını ve barajın savak kotuna eriştiğini açıkladı.
Valilikten yapılan basın açıklamasında, Atikhisar Barajı’ndan önümüzdeki saatlerde fazla suyun savaklanarak Sarıçay üzerinden denize deşarj edileceği bildirildi.
Açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle özellikle Atatürk Mahallesi başta olmak üzere Sarıçay yatağı çevresindeki yerleşimler, dere kenarına park edilen araçlar ve tekneler için taşkın riski bulunduğu belirtildi.
Yetkililer, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşların ve balıkçıların Sarıçay çevresinden uzak durmaları, dere yataklarına araç park etmemeleri ve gerekli tüm tedbirleri almalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Basın Bülteni