Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ALTIN ELLER FESTİVALİ'NİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’, İskele Meydanı’nda düzenlenen törenle kapılarını açtı.

24 Eylül 2019 - 10:38

Unutulmaya yüz tutan el sanatlarının ustalarıyla buluştuğu festivalin ilk günü etkinliğinde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Turizm ve Kültür Müdürü Kemal Dokuz, Çevre ve şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, diğer daire amirleri, siyasi erkan ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Çanakkale Valiliği, İl Özel İdare ve Turizm ve Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali’ dün İskele Meydan’da düzenlenen açılış töreni ile başladı. İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, daha sonra sahneye Halk Ozanı Hüseyin Karabulut çıktı ve sazı ile dinleyicilere keyifli bir konser verdi.

Konserin ardından kürsüye sırası ile Kültürel Etkinlikler ve Uygulamalar daire Başkanı Serkan Erkmen ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz çıktı. İkilinin konuşmalarının sonrasında festivalin açılışı kurdele kesim töreni ile gerçekleştirildi.

Konuklara ikramın bulunulduğu etkinlikte, Vali Tavlı da beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte el sanatları stantlarını gezerek ustalardan bilgi aldı. İlk gününden oldukça ilgi gören festival 29 Eylül Pazar günü ise sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum