Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AKUT ÇANAKKALE EKİBİ 24 SAAT GÖREVE HAZIR

AKUT Çanakkale Ekibi, Çanakkale Kepez Operasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda AKUT Çanakkale Ekibi’nin bu güne kadar 50 operasyona katıldığı ve birçok vatandaşın hayatının kurtardığı vurgulandı.

AKUT ÇANAKKALE EKİBİ 24 SAAT GÖREVE HAZIR
19 Nisan 2024 - 11:03
AKUT Çanakkale Ekibi, Çanakkale Kepez Operasyon Merkezinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak sine vizyon gösterisi ile AKUT’un kuruluş amacı ve katıldığı operasyonlar hakkında bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından, AKUT Çanakkale ekibinin faaliyetleri hakkında ekip lideri Burç Naşit Ongan gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Naşit Ongan yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi 1994 yılından beri AKUT Arama Kurtarma Derneği faaliyetlerini sürdürüyor. Bizler 2010 yılından beri Çanakkale’de faaliyet gösteren bir ekibiz. Türkiye genelinde 30 operasyon ekiplerinden biriyiz. 120 gönüllümüz ve 55’in üzerinde eğitimli personelimiz var. Doğa şatlarındaki kayıp vakalarında arama kurtarma çalışmaları yürütüyoruz. Bunun dışında deprem, sel, toprak kayması, yangın gibi doğal afetlerde de görev alabilen bir ekibiz. Bu konularda eğitimli personelimiz bulunmakta. 2010 yılından bu güne kadar 50 operasyona katıldık ve 10 vatandaşımızı canlı kurtarırken 5 vatandaşımızın cenazesine ulaştık. Umarım bize hiç ihtiyaç olmaz ama biz her an bize ihtiyaç olunabilecekmiş gibi hazırız” ifadelerini kullandı.
Toplantının ardından  AKUT Çanakkale Kepez Operasyon Merkezi gezilerek ekipmanlar hakkında gazeteciler bilgilendirildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum