Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK PARTİ KADIN KOLLARI 6. OLAĞAN KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezinde yapıldı.

08 Şubat 2021 - 17:29 - Güncelleme: 08 Şubat 2021 - 17:41
Geçtiğimiz hafta Genel Merkez Tarafından atanan, Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Özlem Karadayı'nın tek aday olduğu kongreye, Ak Parti Genel Merkez ve MKYK üyelerinin yanı sıra, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, geçmiş dönem İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan,Yenice Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, İlçe Başkanları Belde Başkanları, delegeler ve Partililer katıldı. Divan seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
"18 YILLIK İKTİDARIMIZIN MİMARI SİZLERSİNİZ"
AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği vido ile katılırken net mesajlar verdi. Başkan Erdoğan; "AK Partili Kadın kardeşlerim, 18 yıllık iktidarımızda sizlerin özverisi ve gayreti ile bu günlere ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Kaleyi içten fethedilir anlayışı ile öncelikle kadınlarımız bu davaya inanacaklar ki onlar eşlerini dostlarını ikna etmenin bir yolunu mutlak bulurlar. Gece gündüz demeden , kapı kapı, ev ev, köy köy dolaşarak, davamızı anlattınız. AK Partiye gönül vermiş ve yol yürüdüğümüz geçmiş dönem Kadın Kolları başkanımıza şükranlarımı sunuyorum ve yeni göreve gelecek olan Kadın Kolları Başkanımız ada görevlerinde başarılar diliyorum. Evlere girip en gencinden, en yaşlısına kadar onlara Ak Partiyi anlatıp oy vermelerini sağlayan sizlersiniz. Öyle ki tarihimizde sembol kadınlar hep olagelmiştir. Terken Hatunları görmeden Selçukluyu anlayamayız" ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından  Genel Merkez Kadın Kollarının hazırladığı video tanıtım gösterimi yapıldı. Kadın Kolları Başkanı olarak ilk konuşmasını yapan Çanakkale Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı; "Kadına en büyük değeri veren ve kurulduğu günden buyana kadının seçme seçilme hakkını en üst düzeyde savunan AK Partide görev yapmaktan duyduğum onuru inanın sözlerle ifade etmek güç olur. Kadını siyasi anlamda 'Bu Ülkenin Geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz' diyen kurucu liderimiz Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a buradan çok teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında, Ak Partinin bayrağını elimize alarak girilmedik ev çalınmadık kapı bırakmayarak tüm kadınlarımızın dertlerini dinleyerek onlara çözüm bulmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın değimiyle 'Kale içeriden Fethedilir' şiarıyla 2023 hedefimize 2053 vizyonumuza ve 2071 hayalimizle AK Parti Kadın Kolları teşkilatlarımızla koşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yeni dönem AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı geçmiş dönem İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan Gülsüm Üstün'e teşekkür ederek çiçek takdim etti. İl Başkanı Naim Makas yaptığı konuşmada; "Bizler kadının seçme seçilme haklarının en gerçek örneğiyiz, Mecliste mevcut sandalyemizin 69'u Kadın Vekillerimizin, birilerinin sözde kadın haklarını savunuculuğunu üstlendiği yerde 19 Kadın vekili varken bizler yönetimlerimizin üçte birini kadınlarımızdan oluşturuyoruz. Kimse kalkıp sadece seçimden seçime kadını ve kadın haklarını anlatmasın" dedi.
"GELECEK NESİLLERİ BİZ YETİŞTİRİYORUZ"
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu yaptığı konuşmada; "Kadın Kolları Kongrelerimiz bizim düğünümüz bayramımız. Kadın Kolları kongrelerinde çocuk sesi eksik olmaz, çünkü bizler anneyiz, gelecek nesilleri yetiştirenleriz. Kadın Kolları Başkanlığı yaptığım dönemde hiç unutmadığım bir anım var. 2011 seçimleri ve biz parti binamızda sandık görevlileri için sandviç etiketliyoruz, Mürşide kardeşimle birlikte orada ertesi sabaha hazırlanırken onun oğlu karton kutuların üzerinde uyumuştu. İşte AK Partide kadın olmak, siyasetçi olmak sözle değil hizmetle yapılır, biz bunları unutmayacağız, nereden geldiğimizi hiç bir zaman unutmayacağız" dedi.