Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AFET BİLİNCİ AŞILANDI

Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada yer almaktadır.

AFET BİLİNCİ AŞILANDI
02 Temmuz 2019 - 17:15

Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmakta olup afet yönetimi ve koordinasyonu alanında dönüm noktamız 1999 Marmara Depremi’dir.

Zamanında ve hızlı yapılan müdahale, daha az kayıpların verdiği sonuçlar doğurmaktadır, örneğin; 2011 yılında Japonya da 9.03 büyüklüğünde meydana gelen depremde 15,828 kişi kayıp verilirken 2010 yılında Haiti’de 7 büyüklüğünde meydana gelen depremde 360.000 kişi kayıp verilmişti.

Afetlerle mücadelede kalabalık nüfusu bünyesinde bulundurduğu ve 7/24 hizmet verdiği için hastanelere çok önemli görevler düşmektedir. Burada çalışan, hasta ve hasta yakını olduğumuz pozisyonlarda;

-Afetler konusunda bilgi sahibi olarak,

-Afetlere karşı önlem alarak,

-Afetlere karşı bireysel hazırlıklarımızı tamamlayarak,

-Afet bilinci kültürünü hayatımızın tüm alanlarına taşıyarak dirençli toplum olabilirsek; beklenmeyene hazırlıklı olabiliriz.

 Bu kapsamda Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Sivil Savunma ve Eğitim Birimi tarafından Toplumda afet kültürü oluşturmak amacıyla hastanede bulunan vatandaşlara afet bilinci, deprem ve diğer afetler hakkında kısa bilgiler verildi ve afetler hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum