Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"AFAD'A ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ AMA SES YOK"

16 Ocak Pazar günü, saatler 14.48’i gösterdiğinde Kuzey Ege açıklarında, Gökçeada ile Yunanistan arasında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 5.3 olarak açıklanırken, Çanakkale’de endişe başladı. Orada meydana gelen sarsıntının, Çanakkale’yi etkileyebilme hatta ve hatta beklenen büyük Marmara depremine etkisi tartışıldı.

"AFAD'A ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ AMA SES YOK"
20 Ocak 2022 - 10:32
Konuyla ilgili Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale Gündem gazetesine açıklamalarda bulundu. Perinçek, o depremin Marmara ya da Çanakkale’yi etkileyemeyeceğini ancak esas tehlikenin Erdek-Biga-Çan-Bayramiç hattında olduğunu belirtti. Kurumların hiçbir çalışma yapmadığını belirten Perinçek, “AFAD’a çağrıda bulunuyoruz ama ses yok” dedi.

“ÇANAKKALE’Yİ ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Prof. Dr. Doğan Perinçek, “Ben Ege açıklarında olan depremin Çanakkale’yi tetikleyeceğini düşünmüyorum. Bu tamamen bağımsız bir durumdur. Arada büyük bir mesafe var. Genellikle Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fayında depremler, doğuda başlar. Adım adım Batıya doğru ilerler.
“ENDİŞE ERDEK-BİGA-ÇAN-BAYRAMİÇ HATTINDA”
Yunanistan kıyılarında olan deprem, Gökçeada depreminin devamıdır. Yani daha Batıda oluşan bir depremdir. Bu deprem Yunanistan yönünde bir depremi tetikleyebilir. Adapazarı’ndan gelen hat Marmara’ya geliyor. Oradan Gökçeada, sonrasında Yunanistan’a doğru uzanıyor. Çanakkale Boğazı’nda faylarımız var. Biliyorsunuz, Güzelyalı’da bir deprem oldu ve İntepe’deki heyelanlara neden oldu. Çanakkale Boğazı’ndaki faylarda deprem yaratabilir ama endişe Erdek-Biga-Çan-Bayramiç hattında.
“BÜYÜKLÜĞÜ 6.5 – 7.5 ARASINDA OLABİLECEKTİR”
Benim 3 yıldır endişelerim Erdek-Biga-Çan-Bayramiç ile ilgili. O endişemiz devam ediyor. Benim kanaatim, burada oluşacak deprem büyük Marmara depreminden önce olacak. Tabi ki ne zaman olacağını bilemiyoruz? Çan-Biga-Bayramiç hattında oluşacak depremin büyüklüğü 6.5 – 7.5 arasında olabilecektir.
“AFAD’A ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ AMA SES YOK”
Tedbir alınsın diye 3 yıldır söylüyoruz. Kayseri’de geçtiğimiz günlerde bir deprem oldu. Köylerdeki evler yakıldı. Biga-Çan-Bayramiç hattında olabilecek depremde de köylerdeki evler yıkılacaktır. Ben kurumların bu konuda çalışma yaptıklarını görmedim. AFAD’a çağrıda bulunuyoruz ama ses yok.
“ALINAN NUMUNELERLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILMADI”
Geçtiğimiz günlerde Güzelyalı-Dardanos hattında, bir yerde yerden sıcak su çıktı. AFAD Genel Müdürlüğüne de haber verdik. Kuyudan sıcak su çıkması bir uyarıdır. Sıcak su şu anda normale döndü ancak, oradan alınan numunelerle ilgili bilgilendirme yapılmadı” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum