Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AF YASASI NE ZAMAN MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK?.

Af yasası ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de yaptığı konuşmada af bekleyenlere müjdeyi vermişti.

AF YASASI NE ZAMAN MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK?.
09 Temmuz 2019 - 11:38 - Güncelleme: 09 Temmuz 2019 - 11:40

Af yasası ile ilgili heyecanlı bekleyiş sürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Esenler'de yaptığı konuşmada af bekleyenlere müjdeyi vermişti. Erdoğan, ceza infaz yasasında yapılacak değişikliklerle bazı kader mahkumlarının serbest kalabileceğini belirterek, "Adalet Bakanlığı'mızın konu üzerindeki çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullanmıştı. Kader mahkumları Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gün aşırı gelişmeleri takip ediyor. Ceza infaz yasası ile ilgili çalışmalar tatil öncesinde yetiştirilmek için hız kazandı. Ceza infaz yasasının temel çerçevesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda çizildi Peki, af yasası ne zaman Meclis'te görüşülecek? Genel af çıkacak mı? Ceza infaz yasası nasıl olacak?

İŞTE AF İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER....

Kader mahkumlarının heyecanla beklediği af yasası ile ilgili çalışmalar sürüyor. Ceza infaz yasasında yapılacak değişikliklerin detayları ortaya çıkmaya başladı. Adalet bakanlığı ve AK Partili hukukçuların titizlikle çalışarak hazırladığı ceza infaz yasasına göre 80 bin kişinin serbest kalacağı belirtiliyor. Af ile ilgili gündem yaklaşık 1 yıldır Türkiye'nin en önemli konuları arasında yer alıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Esenler'de katıldığı bir iftar programında çalışmaların başladığını söylemesi sonrası kader mahkumları ve ailelerinin umudu arttı. Gözler Adalet Bakanlığı'na çevrilirken, ceza infaz yasasındaki tutukluluk sürelerinin değişmesi bekleniyor. Af yasasının TBMM'ye geleceği tarih de şekillenmeye başladı. Peki, af yasası Meclis'e ne zaman gelecek? Af ne zaman çıkacak? Ceza infaz yasası nasıl olacak? İşte Adalet Bakanlığı'nın titizlikle hazırladığı ceza infaz yasasında son durum.

TEMEL ÇERÇEVESİ ÇİZİLDİ

Yargı paketinin çerçevesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekilleri, Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda çizildi. Meclis'teki diğer partilerle yapılacak görüşmelerinin neticesine göre, İnfaz Yasasını içerecek bölümün ilk olarak Meclis tatile girmeden yetiştirilmesi planlanıyor. Nafaka ve diğer düzenlemeler yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına bırakılacak.

80 BİN MAHKUM SERBEST KALABİLİR

Adalet Bakanlığı ve AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinin hazırladığı, içinde ceza infaz sisteminde değişiklik hükümlerinin de yer aldığı yargı paketinin tatil öncesi Meclis'e sunulması bekleniyor. Teklifin kanunlaşması durumunda, son yapılan hesaplamalara göre cezaevlerindeki 80 binin üzerinde tutuklu ve hükümlünün serbest kalacağı belirtiliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum