Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ABDURRAHMAN KUZU'DAN KAMUOYUNA BASIN AÇIKLAMASI

Ak Partili Çan eski Belediye başkanı Abdurrahman Kuzu son günlerde hakkında yapılan asılsız iddia ve eleştirilere yaptığı yazılı basın açıklamasıyla net cevap vererek "Biz Çan’a Zarar Değil, Eser Yaptık!" dedi.

ABDURRAHMAN KUZU'DAN KAMUOYUNA BASIN AÇIKLAMASI
30 Aralık 2019 - 18:33 - Güncelleme: 30 Aralık 2019 - 19:03

Ak Partili Eski Çan Belediye Başkanı Kuzu yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi.

"EL İNSAF…! ÇAN’A BU KADAR ESER KAMU YARARI MI? ZARARI MI?    

Dönemimize ilişkin yanlı, yönlendirmeli ve art niyetli hazırlanan, nihai olmayan raporu dayanak göstererek algı amaçlı yaptırılan haberlere ilişkin doğruları gösteren açıklamamızdır.

ALGIYI BIRAKIN İŞ YAPIN.

İlçe kongresi öncesi ve bir iş yapamamanın baskısı ile gündem değiştirmek için dönemimizde yapılan eserleri kamu zararı gibi göstermeye çalışmak seçilen bir belediye başkanına yakışmaz. Herkes döneminde yaptığı eserler ile anılır. Yalan yanlış yaptığı algılar ile değil… Ama dersen; meyve veren ağaç taşlanır, ben neden hizmet edeyim. O zaman yalan yanlış algıya muhtaç kalırsın.

BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATMAMIZLA İLGİLİ İDDİALAR ASILSIZDIR.

Çana eserler kazandırmak suç ve kamuyu zarara uğratmaksa evet biz bu eserleri yaptık.

HATALI YAPILAN BU HESAPLAMALAR İDDİADAN ÖTEYE GEÇEMEYECEK

Dönemimizde Çan’ın alt yapı ve arıtma tesisini yapmak için kullanılan dış kaynaklı krediyi ve işi yapmak için harcanan 22.5 milyonu zararmış gibi göstermek ve o günkü kur üzerinden devletin denetiminde kullanılan JICA kredisini bugünkü kurla hesaplayıp değerlendirmeyi o şekilde yapmak hangi vicdana sığar. 

O günkü değeri ile yapılan altyapı ve arıtma tesisi bugün yaptırılsa üç katına mal olur. O zamanda belediyeyi biz üç kat kara geçirmiş mi olduk?

Sizin 1 ay önce kullandığınız 7 milyonluk borçlanma kredisinin 5 yıl sonra hangi ölçek üzerinden hesaplanacağını şimdiden merak ediyoruz. Tiyatroyu izlemeye devam…

O günün şartlarında Jica kredisini Ülkemizde kullanan sadece biz değil Chp'li belediyeler de vardı.  Neticede kullanılan bu kredi ile Çana 40 km Altyapı ve birilerinin de şimdi önünde fotoğraf çektirdiği Atıksu arıtma tesisini kazandırdık. Size göre bunun adı  “Belediyeyi Zarara Uğratmak” mı?

TERMAL OTEL ÇAN’A KÂR MI ZARAR MI?

Çanımıza kazandırılan Termal Otele ilişkin iddialara gelince; Otel ile ilgili yapılan değerlendirmede hesaplamalar yanlış ve taraflıdır. İddia edildiği gibi Otelle ile ilgili yapılan 2 ihale de kamu ihale kurumunun onayı ve duyurusu ile ve açık ihale usulü ile yapılmıştır. Hatta ihalenin yapıldığı dönemde Chp Çan örgütünün açmış olduğu dava da tarafımızca kazanılmıştır.

Raporda belirtilen 2,7 milyonluk zarar iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Resmi gazetede yayınlanan 04.05.2017 tarih ve30056  sayılı tebliğden alınan 4 yıldızlı oteller m2 birim maliyeti üzerinden yapılan hesaplama tamamıyla hatalıdır. Tebliğin başlığında da belirtildiği gibi “mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılacak” denilmektedir. Yani buradan otelin sadece proje bedeli için kullanılabilir. Otelin gerçek maliyeti yapılan açık ihale dosyasında ve ekap’da faturalarıyla bulunmaktadır. İddia edildiği gibi otelin maliyeti 18 milyon değil 7 milyon 800 bin tl dir. Arsa bedelleri ve içindeki tefrişat ilave edildiğinde muhammen bedeli 13 milyon belirlenerek ihale edilmiştir. Yapılan açık ihale ile 16 milyon 250 bin tl ye sonuçlanmıştır. İddia edildiği gibi kamu zararı değil belediyemiz adına karlı bir sonuç alınmıştır.

ÇEVRE YOLU VE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

Aynı şekilde İlçemiz çevre yolunun düzenlemesinde kullanılan boruların fiyatlandırması piyasa araştırması yapılarak ve ticaret odasından alınan bedeller üzerinden ihale edilmiştir. İddia edildiği gibi piyasada karşılığı olmayan bir fiyatlandırma usulü ile ve kullanılan borunun kalitesine bakılmadan yapılan hesaplama ile çıkartılan 70 bin TL lik kamu zararı gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasada her malın kalitesine göre fiyatı değişmektedir. Ama siz tüm bu hesaplamalarda olduğu gibi fiyatlandırmanızı en kalitesiz ve en ucuz malzeme üzerinden yapıp bunu kamu zararı gibi gösteremezsiniz.

YAPILMIŞ İŞİ YAPILMAMIŞ GİBİ GÖSTERMEK VİCDANSIZLIKTIR.

Çan kapalı Pazar yerinin tadilatı aynı yıl Biga ilçemiz ve birçok yerde yoğun kar yağışı nedeniyle çatıların çökmesi sonucu, ilçemizdeki Pazar yerimizde can ve mal kaybının yaşanmaması için yapılmıştır. İddia edildiği gibi yapılmayan işe para ödenmesi söz konusu değildir. Mevcut çatı 18.000 m2 alana sahip ve bugünkü yapım maliyeti on milyonlarca lirayı bulacakken üzerimize sorumluluk bilip iyileştirme çalışması yapılarak doğabilecek bir felaketin önüne geçmemizi siz yine her zaman olduğu gibi kamu zararı gösterdiniz. Bizim için halkımızın can ve mal güvenliği hiçbir zaman için ihmal edilemeyecek bir konudur. Herkesin gözü önünde yapılan bu işi yapılmamış gibi göstermek vicdansızlıktır.

BANKAMATİK MEMURLARI İDDİASI

Yapılan çöp ihalesiyle ilgili 22 bankamatik memuru iddiası Belediye personelleri ile ilgili bir konu değil firmadan kaynaklanan bir durumdur. Ayrıca ilgili firmanın Kalebodur fabrikası ile yaptığı sözleşmeye dayalı işlemi belediyeyi zarara uğratmak gibi göstermek kamuoyunu yanıltmaktır. İki ticari firmanın aralarındaki sözleşme belediyemizi ilgilendirmemektedir. Burada da bir kamu zararı söz konusu değildir.

Adı geçen aynı firmaya 2 ay önce yine ihale verip firmanın aldığı araçla özel aracınız gibi gece delege avına çıkılması da manidardır.

ÇAN’DA İKİ BİNE YAKIN ÇÖP KONTEYNIR NOKTASI VAR

Yaklaşık bir yıl önce ilçemizde ihtiyaca binaen resmi usul ve esaslara uygun olarak alımı gerçekleştirilen ve bu alıma ilişkin tutanakları ve alındığını gösteren fotoğrafları bulunan çöp konteynırlarının buhar olduğu iddiası asılsızdır. İlçemizde 2000’ e yakın çöp konteynır noktası mevcut iken ve bunların yıpranmadan dolayı sürekli değiştirildiğini hesaba katmadan buhar olduğunu iddia edip bir kamu zararı daha çıkarmak algı oluşturmaktan başka bir şey değildir.

HİZMETİ AKSATMADIK

Dönemimizde yapılan tüm pazarlık usulü ihaleleri usulsüz gibi gösterip algı oluşturma çabasını ibretle izliyoruz. Bilinmelidir ki Pazarlık usulü ihale şekli kamu ihale kanununun kurumlara tanıdığı yasal bir uygulamadır. 10 yıllık görev süremizde işin aciliyeti ve şekline göre pazarlık usulü ihaleler yapılmıştır. Şu anki yönetim daha 9. Ayını doldurmadan 6 adet pazarlık usulü ihale yöntemi ile 1 milyon 453 bin tl'lik ihale yapmıştır.

O zaman sizde daha 9 ayda 1,5 milyonluk 6 adet usulsüz ihale mi yaptınız?

SORUMLULUK KİMDE?

Tarafımıza isnat edilen personelin derece, terfi ve personelimizin özlük, mali haklarıyla ilgili mevzuata uygun iş ve işlemlerinin sorumluluğu,10 yıl birlikte çalıştığımız bizden önceki dönemde de,bizim dönemimizde de ve şuanda adeta bir başkan edasıyla belediyeyi yöneten personel müdüründedir

DÖNEMİMİZE AİT VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR HESABIMIZ YOK

Çanımıza dönemimizde yapılan eserlerin toplam maliyeti 100 milyonun üzerindedir. Dönemimizle ilgili veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Yapılan her eseri gündem değiştirmek ve algı için kamu zararı gibi göstermek Çana yapılan bir haksızlıktır. Her sıkıştığınızda gündemi değiştirmek için Kuzu nerde diye feryat figan edeceğinize iş yapın ve Çan’ın karşısına icraatlarınızla çıkın. Derdiniz ve gündeminiz Çan’a OSB kazandırmak, yeni iş sahaları açmak, söz verdiğiniz projeleri gerçekleştirmek, üniversiteyi büyütmek olsun. Mağdur edebiyatı yaparak, her sıkıştığınızda iftira atarak, abilerinin arkasına sığınarak, şehri sosyal medya ve dedikodularla küçük bir kasabaya dönüştürerek, velhasıl Çan’ı hizmetlerden mahrum bırakarak 5 yıl geçmez. Çan maalesef 1 yılınızın hizmetsiz geçtiğini gördü. 4 yılınız kaldı. İş yapın, eser kazandırın. Çünkü Çan 10 yıldır alıştığı hizmetlerin devamını bekliyor. Ama yok derdiniz iş yapmak değil de seçim politikanız olan Abdurrahman Kuzu’yu karalamak ise; bu bizi daha güçlü ve diri tutar."

                                                              

YORUMLAR

  • 0 Yorum