Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"81 MİLYON TEK BİR AİLEYİZ"

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

18 Aralık 2018 - 12:48

Uluslararası alanda saygın ve güçlü bir ülke olmanın en önemli ölçütlerinin güçlü bir toplum yapısı; çalışan, üreten ve işleyen bir ekonomiye sahip olmaktan geçtiğini ifade eden İskenderoğlu, TBMM kürsüsündeki konuşmasında şu cümleleri sarf etti; ,”AK Parti hükümeti olarak bunu sağlayabilmek için de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın düsturu olan ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın‘ ilkesiyle hareket etmekteyiz. Son 16 yılda sosyal devlet anlayışı ve uygulamalında büyük bir hamle gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalara kısaca bir göz atacak olsak bile burada zamanımızın yetmeyecek olması bizi hasseten sevindirmekte. 2023, 2053,2071 hedeflerimize varacağımıza inancımızı arttırmakta. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi sıfır tolerans ilkesiyle en üst düzeye çıkarttık. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyle eğitim seminerleri kapsamında 2018 yılının başından bugüne kadar 27.785 kamu personeline ulaşmış ve çalışmalarımız devam etmekte. Sokakta çalıştırılan çocuklar için 130 mobil ekip kurulmuş, alan çalışmalarında 10.873 çocuğa sosyal yardım ve sosyal ekonomik destek verilmiştir. 274 çocuğumuz da koruma altına alınmıştır. Engelli vatandaşlarımızın atamalarına devam edilmektedir. Ekim ayı sonu itibariyle kamuda istihdam edilen engeli memur sayısı 53.964’e ulaşmıştır. Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 2014 yılından bugüne 23.829 şehit yakını, gazi ve gazi yakınını kamuda istihdamı gerçekleştirilmiştir. Ailelerimizin her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sosyal devlet ilkesi kapsamında son 16 yılda ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza 283 milyar lira tutarında sosyal yardım yapılmıştır. Öksüz ve yetim yardım programının hayata geçmesi ile birlikte 2015 yılından bugüne 174 milyon lira ödeme yapılmış; sosyal yardım alan, çalışabilir durumdaki 173.689 kişi de 2018’de İŞKUR’dan faydalandırılmıştır.  Çalışma hayatında ve istihdam alanında önceliğimiz çalışma hayatını düzenlemek, denetlemek ve iş gücü piyasasının yapısal sorunlarını çözmek suretiyle büyümenin istihdama katkısını, istihdam ve iş gücü ile katılım oranını arttırmaktır. Nitelikli insan kaynağı oluşturmak, sosyal güvenliği yaygınlaştırıcı tedbirler almak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirerek tüm çalışmalarımızda sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı oluşturmak yine önceliklerimiz arasındadır.”

Türkiye’nin 2018 yılının ilk yarısında büyüme hızı ile birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bıraktığını ifade eden İskenderoğlu sözlerine şöyle devam etti; “İstihdamın arttırılması noktasında, istihdam-sosyal kurum ilişkisinin güçlendirilmesi için bilişim, finans, inşaat, sağlık, tarım, turizm, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde 165 tedbirin yer aldığı 2017-2019 dönemi eylem planına ilişkin çalışmalarımız sürdürülmektedir. Güçlü Türkiye, 2018 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği büyüme hızı ile birçok Avrupa Birliği ülkesini geride bırakmıştır.  İlk çeyrekte %7,3 olan büyüme, ikinci çeyrekte de devam ederek %5,2 olmuştur. Ülkemiz tüm engelleme, ekonomik saldırı ve uygulamaya çalışılan yaptırımlara rağmen büyüme ve istihdamını devam ettirmektedir. Son 11 yılda iş gücüne katılma oranında Türkiye 7,3 puanlık artış gösterirken, Avrupa Birliği genelinde iş gücüne katılma oranı 0,7 oranında kalmıştır. Türkiye’de kadınların işgücüne katılma oranı da 10,4 puan artarak %33,5’a yükselmiştir. 2005 yılında ülkemizde istihdam edilen kadının sayısı 5 milyon 108 bin iken, 2018 Ağustos itibariyle kadın istihdamını 9 milyon 109 bine ulaştırdık.  Hedefimiz kadın istihdamını daha da arttırmak. 2018 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engellilerimize 50 bin lira hibe desteği sağlayarak, 1326 engelli kardeşimizi kendi işinin sahibi yaptık.  2018 yılını Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı ilan ettik. 2023 hedeflerine giden yolda, başta Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler olmak üzere toplumsal refahı arttıracak, büyük proje ve yatırımlarla yolumuza devam ediyoruz. Bizler farklılıklarımızla, çok yönlü kültürümüz, zengin insan çeşitliliğimiz, inançlarımız, toplumsal değerlerimizle 81 milyon tek bir aileyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçesi olması nedeniyle tarihi bir önem taşıyan 2019 yılı bütçesinin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum”dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum