Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

45 RUS TURİZM ACENTESİ ÇANAKKALE'DE BULUŞTU

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Aralık ayında Charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için Rusya’nın en önemli haber kuruluşlarını ve gazetecilerinin ağırlandığı programda Rus basınının seçkin 18 üyesi Çanakkale’nin turizm merkezlerini gezerek Rusya’da Çanakkale’nin tanıtımını sağlamıştı.

06 Mart 2020 - 12:16

ÇARO girişimleri ile 3-7 Mart tarihleri arasında Rus turizm acente temsilcileri Marmara Bölgesinde ağırlandı. İstanbul ile başlayan gezi, Kırklareli, Edirne’nin ardından Çanakkale’de devam etti.

Tur programı boyunca turizm değerlerimizi farklı bir açıdan yeniden tanıyan ve en önemlisi de bunun tüm Rusya’da hem Rus ana akım medyası hem de turizm basının büyük isimleri tarafından öğrenileceğini dile getiren basın temsilcileri Çanakkale’nin turizm zenginliklerine basın ve sosyal medyalarında çokça yer vererek Rusya’nın en büyük tur operatörlerinin bölgemize taşınmasına vesile oldu.

RUSYA’NIN TURİZM DEVLERİ KUZEY TROAS’IN PARLAYAN YILDIZI PARION’DA

Çok özel değere sahip ve 1500 yıllık "bitmeyen bir aşkın öyküsü" nün yer aldığı Sevgililer Şapeli’nde Parion efsanesinden bir sahnenin canlandırılırken antik zamanlarda ölümsüzlüğün simgesi olan defne yaprağı tacı hediye edildi. Ardından İÇDAŞ tarafından üretimi gerçekleştirilen Parion Antik Kentine özgü püren balı ikram edildi. Parion kenti içerisinde 100 km’lik bir alanda bulunan ve sadece Kasım ayında yetişen pürenlerden elde edilen bal, Parion’a özgü antik bir bal olmasıyla Rus misafirlerimizin ilgisini ve beğenisini kazandı.

Ölümsüz bir aşkın yer aldığı şapelden sonra Biga'da bulunan Kuzey Troasın parlayan yıldızı Troya'lı Paris’in Kenti Parion, Parion kazı ekibi eşliğinde ve yan flüt  müzik dinletisi ile kapılarını Rus seyahat acentas firmaları temsilcilerine açtı. 

Troyalı Paris’in kenti Parion’un ziyaretinden sonra programa, ÇARO üyesi Profesyonel Turist Rehberleri eşliğinde Avrupa’da Yılın Müzesi Finaline kalan Troya Müzesi ardından Troya Antik Kenti ziyaret edildi.

TEK KELİME; MÜKEMMEL!

Rusya’nın en büyük seyahat acenta temsilcileri özellikle, Biga’da bulunan Parion Antik Kenti’ni ve İstanbul’da düzenlenen “Attraction Star Awards” yarışmasında yaklaşık 80 müze arasından yılın en başarılı müzesi seçilen ve Avrupa’da yılın müzesi finaline kalan Troya Müzesi’ne hayran kaldıklarını “Tek kelime ile mükemmel! Bütün forumlarda yazacağız görebilirsiniz.” İfadelerini kullanarak dile getirdiler.

İlimiz ve bölgemizin büyük bir hayranlık ve beğeni ile  deneyimlenen tanıtım turlarının geri dönüşlerinin olumlu olacağına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak inanıyor, eşlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Turizm sektöründe atılan isabetli ve başarılı ve adımların bundan sonraki süreçte de hız kesmeden devam etmesini temenni ediyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum