Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

3 DAKİKADA YANGINA MÜDAHALE

Yangınların artması ile söndürme çalışmalarına başlama ve müdahale etme süreleri tartışma konusu oldu.

3 DAKİKADA YANGINA MÜDAHALE
14 Temmuz 2020 - 11:43
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, yangına ilk mücadelede yeni rekor 3 dakika paylaşımı yapıldı. Özellikle havadan müdahalenin mücadelenin en önemli noktalarından biri olduğu söndürme çalışmalarında 3 dakika dikkat çekici oldu.
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz gün yangına müdahale konusunda süre olarak bir paylaşım yapıldı. Müdürlük tarafından yapılan paylaşımda, “Yangına ilk müdahalede yeni rekor 3 dakika” cümlesi yer aldı.

14 Haziran günü Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile bir röportaj gerçekleştirmiştik. Gerçekleştirdiğimiz röportajda, Çanakkale’nin ortalama 300 gün rüzgar aldığını belirten Demirci, 1.derecede hassas bir bölgedeyiz demişti. Çanakkale’de en çok merak edilen konulardan birisi olan yangına müdahalede süre konusunu, bizzat Enver Demirci’ye sormuştuk. Demirci, “Geçen yıl ortalama 13 dakika civarında müdahale ediyorduk. Bu sene 13 dakikayı nasıl alta çekeriz, onun planlamasını yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Son paylaşımda 3 dakika yeni rekor cümlesi dikkat çekerken, bir hayli takdir gördü. Paylaşımda, “Orman yangınına ilk müdahale süresinde dünyanın en başarılı teşkilatıyız” ifadeleri yer alırken, “Ne kadar erken o kadar orman” cümlesi ile hayati tespit de yapılmış oldu.
 
Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum