Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

23 NİSAN'DA ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de büyük bir heyecanla kutlanmaya başlandı.

23 NİSAN'DA ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ
23 Nisan 2024 - 13:26
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çanakkale’de büyük bir heyecanla karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.30’da Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törene; Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Barosu, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katılım sağladı.
İLKOKUL ÖĞRENCİSİ ŞİİR OKUDU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen programda; Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın, iki ilkokul öğrencisi ile çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Programda bir ilkokul öğrencisi tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiir okundu.
“BİZLER SİZLERİN BAŞARILARI İLE GURUR DUYUYORUZ”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı aziz milletimizin azim ve iradesini milli egemenliğimizin gücünü göstermiş, Türk milleti, milli iradeden aldığı güçle ulusal egemenliğini tüm dünyaya duyurmuştur. Çanakkale’yi geçilmez kılan kurtuluş mücadelesini büyük bir kahramanlık ve sarsılmaz bir iradeyle kazanan şanlı Türk milleti, Türkiye Yüzyılında tarihte olduğu gibi tek yürek olmuş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de milli iradenin gücünü göstererek, ulusal egemenlikten vazgeçmeyeceğini göstermiş, vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere, demokrasimize kast edenlere gereken cevabı vermiştir. Sevgili çocuklar, gücünü şanlı tarihinden ve kahraman ecdadından alan Türk milletinin evlatları olarak, sizler aziz şehitlerimizin kanlarıyla sunlanmış, kutsal vatan toprağını her daim koruyacak, al bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracaksınız. Bizler sizlerin başarıları ile gurur duyuyor, geleceğimizi aydınlatacağınıza gönülden inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum