Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"20 SENEDİR AYNI SEÇİMLER, AYNI SONUÇLAR, HER ŞEY AYNI"

Teşkilatlanma çalışmaları devam eden ve Ümit Özdağ önderliğinde kurulan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Kihtir, Çanakkale’ye geldi. Leon Kafe’de basın mensupları ile bir araya gelen Kihtir, ittifakları eleştiren açıklamalarda bulundu.

26 Ekim 2021 - 16:11
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Kihtir bugün Çanakkale’ye gelerek kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir, Kurucular Kurulu Üyesi Adnan Mecu, Merkez İlçe Başkanı Veli Kıvrak ve il yöneticileri katıldı.
İttifaklar ile ilgili eleştirilerde bulunan Kihtir, koalisyon kurulmalı ve seçim barajı düşürülmeli dedi. Milliyetçi bir çizgide yeni bir parti oldukları belirten Kihtir, biz yiğitler partisiyiz dedi. Biz sözümüzden dönmeyiz, ne söylediysek onu yaparız ifadelerini kullandı.

“BİZİM AMACIMIZ VATAN”
Kihtir yapmış olduğu konuşmasında, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ve içinden geçmekte olduğu koşullar nedeni ile kurulmuş bir parti. Biz bir parti olarak değil bir öncü olarak ön plana çıktık. Bizim amacımız vatan. Bizim amacımız ay yıldız. Bizim amacımız bu ülkenin kuruluşunda, mezarları belli olmayan dedelerin torunu olarak bizlerin, bu toprakların tekrar suyunun, havasının, denizinin, madeninin, eğitiminin, sağlık sektörünün her şeyi ile tekrar Türk ulusunun olması için yola çıktık. Şu anda Türkiye çok dar bir dönemden geçiyor. Kimin ne olduğunun belli olmadığı, herkesin sürekli pozisyon değiştirdiği, kavramlarının içinin boşaltıldığı, ulusalcılık ve milliyetçilik kavramların çok suiistimal edildiği ve böylelikle de 20 yıldan uzun bir süredir işgal edildiği bu süre içerisinde Türk ulusunun gerek ekonomik gerek demokratik yapı olarak giderek azaldığı, bedbaht bir dönemden geçiyoruz.
Cumhur İttifakı diyor ki Millet İttifakı şöyle, Millet İttifakı diyor ki Cumhur ittifakı şöyle. Ne oluyor? Aynı partiler aynı oylar devam ediyor. 20 senedir aynı seçimler, aynı sonuçlar, her şey aynı. İnsanları gruplaştırınca skoru değiştiremiyorsunuz. Kimse yüzde 10’un indirilmesini sonuna kadar istemiyor, çünkü işlerine geliyor birinci ve ikinci grup partilerin. Kaldırsana ittifakı. Eskiden olduğu gibi, dünya demokrasilerinde olduğu gibi herkes girsin. Koalisyon yapılsın. ‘Türkiye eski günlerinde koalisyondan çok çekti’ E şimdi ki ne? Şimdiki de koalisyon değil mi? İçinde ol ya da olma. İttifak demek koalisyon demek. Türkiye’de aslında barajın indirilmesi ve koalisyonlar olması lazım. Bu olunca mevcut ve iktidar partilerin oyları azalacak. O bakımdan baraj olsun, ittifaklar olsun, dört beş parti olsun, hepsi kontrol altında olsun. Uluslararası düzenle uyumlu olsun. Böyle bir düzen var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum