Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2'NCİ KOLORDU KOMUTANI MUSTAFA OĞUZ OLDU

Resmi Gazetede yayımlanan atama kararına göre Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığından 127 general ve amiralin görev yerleri değişti.

2'NCİ KOLORDU KOMUTANI MUSTAFA OĞUZ OLDU
07 Ağustos 2020 - 11:05
Karara göre Kara Kuvvetleri’nde 74 general, Deniz Kuvvetleri’nde 36 amiral, Hava Kuvvetleri’nde ise 17 general olmak üzere toplam 127 kişinin yeni görev yerleri belli oldu.
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı’na atandı. Korgeneral Sinan Yayla ise Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Yavuz Türkgenci’nin yeni görev yeri Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı olurken, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine getirildi.
MUSTAFA OĞUZ ÇANAKKALE 2’NCİ KOLORDU KOMUTANI OLDU
Genelkurmay Harekat Başkanı Tümgeneral Levent Ergün, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ise Çanakkale’deki 2. Kolordu Komutanlığına atandı.
3. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral Hakan Öztekin’e, Barış Kalkanı Harekat Bölgesi Komutanlığı görevi verildi. Tuğgeneral Halil Soysal da Kara Kuvvetleri EDOK Okullar Komutanı oldu. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğgenerali olan Mehmet Özeren de, 11. Komando Tugay Komutanı olarak atandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Genelkurmay Karargah’ında görevlendirilen Nurettin Hakan Büyükçulha, bu sene generalliğe yükseltilmişti. Büyükçulha, atama kararıyla birlikte Ankara Merkez Komutanlığına getirtildi. “Bordo bereli” Büyükçulha’nın 15 Ocak 2020’de vefat eden babası emekli Tuğgeneral Uğur Şevket Büyükçulha da bir dönem Ankara Merkez Komutanlığı yapmıştı.
 
Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum