Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

12 MİLYON TL DEĞERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı şüpheli paket olduğu ihbarı ile gittiği Behram Köyü Antik Liman mevkiinde uyuşturucu madde ele geçirdi.

12 MİLYON TL DEĞERİNDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
07 Mayıs 2019 - 15:50

Olay 6 Mayıs Pazartesi günü Avyacık’ın Behram Köyü Antik Liman mevki sahilinde kıyıya şüpheli bir paketin vurduğu ihbarı üzerine gerçekleşti.

İhbar üzerine olay yerine giden Çanakkale İl Jandarma ekipleri kıyıya vurmuş vaziyette 1 adet paket buldu. Paketin kontrol edilmesi üzerine içinden yaklaşık 14 kilogram madde uyuşturucu olduğu görüldü. Ardından ekipler tarafından Ege denizinde arama faaliyeti gerçekleştirildi. Arama sonucu Ayvacık ilçesi Büyükhusun Köyü sahilinde 6 paket, Behram sahilinde 2 paket ve Kadırga koyunda 6 paket olmak üzere 9 kilometrelik bir alana yayılmış vaziyette toplam 14 paket halinde 200 kilogram; Sahil Güvenlik Ekiplerince, Küçükkuyu Mıhlı deresinin denizle buluştuğu noktada 1 paket, Küçükkuyu açıklarında 1 paket olmak üzere 2 paket halinde 40 kg uyuşturucu ele geçirildi.

Toplamda ise 16 paket halinde yaklaşık 240 kg ağırlığında piyasa değeri 12.000.000 TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucu olayı ile bağlantılı olduğu değerlendirilen altı şahıs ve iki araç yakalandı, bir şahsın arama çalışmaları ise devam ediyor.

Alınan bilgiye göre Sahil Güvenlik Komutanlığı söz konusu uyuşturucu maddenin taşıdığı teknenin Ayvacık İlçesi Yellice adası yakınların battığı belirtildi. Batan bölgeden 29 çuval, Kamış bölgesinden 26 çuval ve iki çanta, Maden Adası sahilinden ise bir paket olmak üzere toplam bin 86 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Çanakkale ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu toplamda bin 326 kilogram ve değeri 66 milyon 300 bin TL uyuşturucu madde ele geçirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum