Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"1 OY KEMAL'E, 1 OY MERAL'E"

Meral Akşener ve Mansur Yavaş’ın gerçekleşen Çanakkale Mitingi 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

10 Mayıs 2023 - 16:31 - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 17:09
Mitingde konuşmaya Mansur Yavaş başladı. Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Yavaş, ”Son günlerde anketler bir şey gösteriyor ki tarzlar değişti, seçim zamanı milliyetçilik dozu arttırılır, muhafazakarlık arttırılır. Ben diyorum ki bakın başarılı olacaksanız bunlara hiç gerek yok. Biz kazandığımızda dedik ki ”Sevgili Ankaralılar biz 25 yıllık yönetimi devirdik ama zafer kazandık demiyoruz. Bize oy veren vermeyen herkesi kucaklıyoruz dedik. Biz yaptığımız her hizmette gönül rahatlığıyla devam ettik. Şimdi İktidar tarafından, zillet, illet, terörist olarak adlandırılıyoruz. Bunun adı siyaset değildir, bunlar sıkıştıkça bu siyasete başvuruyorlar. 25 Yıldır Ankara’da öyle bir rant düzeni kurulmuş ki bu şekilde kul hakkını bile muhafazakar insanlara kabul ettirdiler. Bizi pkk’lı olmakla suçladılar, Belediyede PKK’lıları çalıştırmakla suçladılar. Ben şimdi soruyorum ne işi var PKK’nın Ankara Belediyesin’de ? Bunlar seçim öncesi önde olduğumuzu görünce atılan iftiralardır. Dediler ki İstanbul giderse Kudüs düşer, Mekke düşer baktılar ki hiç bir şey olmadı.

Ekrem Bey’in elinden seçimi çalmışlardı. Kimden yardım istedi AK Parti Ekrem Beyin seçiminde, Osman Öcalan’ı televizyona çıkarıp Ekrem İmamoğlu’na oy verme dedirtmediler mi ? Bugün HDP’li Ahmet Türk açıkladı, yine diyor sıkıştılar İmralı’ya gittiler, oy istediler diyor, işbirliği yaptılar diyor. CHP ve İYİ Parti bu milletin değerlerine sadık bir partidir. Ne böldürür ne bölünmesine izin verir ! 71 Yaşındaki Hizbullahçıyı kocamış deyip cezaevinden çıkardı Erdoğan, neden seçim öncesi yaptı bunu ? Anlayan anladı. AK Parti siz yapsanız yapsanız Bebek Katili Öcalan’ı oy almak için çıkarırsınız.

Artık bu halkın yediğine, içtiğine, giydiğine, gezdiğine karışmayın kardeşim. Bize dedikler ki; bunlar seçimi kazanırsa şampanyayla kutlar, siz kimi seçersiniz şampanyayla kutlayanı mı yoksa şükür namazı kılanı mı ? Hiç bu tür şeylere kulak asmayın, onlar önce Uçakta şampanya içen, hakkında rüşvet ve yolsuzluk soruşturması olan Bakanının hesabını versin. Bu parti öyle bir iddia ile geldi ki Türkiye’yi cennet yapacaktı, şimdi cehennemin en büyüğünü yaşatıyorlar. Bu gençler arabanın en iyisini, telefonun en iyisini kullanmak zorunda, sadece sizin çocuklarınız mı yapacak bu şeyleri ? Halkı aç bıraktınız, İHA’yla SİHA’yla gösteri yapıyorsunuz. Millet çocuğuna iş ararken, bunlar çocuklarına 2-3 yerden maaş bağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener ”Bugün Çanakkale’de tarihi şehrimizde, Cumhuriyeti kurduran şehrimizdeyiz. Özellikle kadınlarımıza teşekkür ediyorum çünkü kadınlar hiç olmadığı kadar bu dönemde hakarete uğruyor, günlük hayatta uğruyor, günlük hayatın her aşamasında uğruyorlar. Çünkü bu zihniyet başımızda. Sayın Kılıçdaroğlu’nun mutfaktan yaptığı videoları küçümsemek için hakaretler bile bizim üzerimizden yapılıyor. Şimdi bakın çok önemli bir şey bu, Türkiye’de bir kadına kim kötü davranırsa yanına kar kaldı. Önce Samsun İl Başkan Yardımcısı çıktı dedi ki, ”Başı açık kadın perdesiz eve benzer, başkası dedi ki başı açık kadın ya kiralıktır ya satılık, o zaman Rize Belediye Başkanı dedi ki ne gerek var çözüm sürecine her Rizeli erkeğe alalım bir Kürt Kadın bu mesele çözülsün dedi. Peki bunlara bir şey oldu mu olmadı. Saygısız, terbiyesiz herifler. Şimdi bu seçimde özellikle kadınlara sesleniyorum, bu süpürgelerle onları süpüreceğiz inşallah.

Samimiyetle kafayı kırdılar, ben otuz yıldır aktif politika yapıyorum, hiçbir zaman böyle rezil, iğrenç bir dille siyasete gitmedik biz. Şimdi size sesleniyorum, hangi partiye oy verirse versin bizim için ülkemizin şerefli vatandaşıdır. Peki bu iktidar başka partilere oy veren vatandaşlara ne diyor biliyor musunuz ? İşgalci diyor, dinsiz, imansız, kitapsız diyor. Bu şirktir şirk, Allah’a şirk koşmaktır. Recep Bey ve arkadaşları ipin ucunu kaçırdı. Onlar halka hakaret etmeye devam ederken, senin çocuğun işsiz. Kendi çocuklarına her yerden maaş verirken, kendi çocuklarını yurtdışında lüks içinde yaşatırken bizim çocuklarımız işsiz. Bana Erdoğan PKK’lı diyor, faili meçhulcu diyor, bunlarla suçlayarak 10-15 yerden maaş alan o asalakları konuşmayalım istiyorlar. Biz Sinan Ateş’in katillerini bulup hesabını soracağız hiç şüpheniz olmasın. Değerli kardeşlerim asıl meselenin konuşulmaması için bunlarla bizleri suçluyorlar, kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Siyasetçi seçmene talimat veremez, patron olan sizsiniz, siyasetçi değil. Bir tanesi çıkmış diyor ki biz kazanırsak şampanya patlatacakmışız, onlar temiz alınlarıyla şükür namazı kılacaklarmış, şimdi huzurunuzda soruyorum; nerede bunların temiz alınları ?

Siz adamlarınıza 10-15 yerden maaş verip, 50 puan alanı atarken 80 puan alanları mülakatta elediniz. Çiftçiyi bitirdiniz, Çanakkale’nin üreticileri dibe vurmuş durumda. Hal böyleyken siz çıkmış tertemiz alınlarınızdan bahsediyorsunuz, sizin alınlarınız kapkara be kapkara. Bir yüzücükle çıktılar, gemiciklere sahip oldular. AKP’li kardeşlerime sesleniyorum; Bu seçimde mutlaka İYİ Parti’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin. Bu seçimde parlementer sisteme geçme sözü veren, hırsızlığı engelleyecek olan, çalmayacak ve çaldırmayacak olan Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti’ye oy verin. Şimdi bu seçimi alacağız, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak, ben de Başbakan olacağım.

1 Oy Kemale, 1 Oy Meral’e. Seçimi kazanır kazanmaz 100bin öğretmen atayacağız, Köy okullarını açacağız, Ziraat mühendisleri atayacağız, Tarımda çalışan herkesin borçlarını yapılandıracağız, Köylerde yaş ortalaması yüksek, gençlerin köylere gidip üretim yapabilmesi için gençlerin ssk ve bağkur primini biz ödeyeceğiz. 18-26 yaş aralığındaki gençlere, ev hanımlarına 2500 lira maaş bağlayacağız, devlet memuru maaşı, işçi maaşı gibi maaşları gerçek enflasyona uygun hale getireceğiz. Şimdi Kurban Bayramı var, geçen sene 5 bin liraya kestiniz bu sene 15 bin lira. Emekliler Kurban Bayramında 15 bin lira ikramiye alacak. Ünal Başkanı soruyorsunuz, Ünal Başkan hukukun üstünlüğü yargının bağımsızlığı ile birlikte özgürlüğüne kavuşacak.” ifadelerini kullandı.

Sahneye Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı da çağıran Akşener Milletvekili Adayları ile birlikte fotoğraf çektirerek, programı noktaladı.





Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç