Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

1'İNCİ TROAS SEMPOZYUMU BAŞLADI

Çanakkale’deki arkeoloji kazılarının ve arkeolojik yüzey araştırmalarının konuşulacağı 1’inci Troas Sempozyumu bugün Troya Müzesi’nde başladı.

24 Ekim 2019 - 14:20

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Rektörlüğü, Çanakkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü, Troya Müzesi Müdürlüğü ve özel bir şirketin  katkılarıyla düzenlen 1’inci Troas Sempozyumu, Troya Müzesi’nde 2 gün sürecek.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Sempozyum da açılış konuşmasını Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük yaptı.

İl Kültür Müdürü Kemal Dokuz’da sempozyumun başlaması dolayısıyla bir konuşma yaptı. Dokuz konuşmasında, bu yıl birincisi olan sempozyumun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi

Çanakkale Onsekiz Mart Ünüversitesi Rektörü Prof Dr. Sedat Murat’ta yaptığı konuşmada, bu tür kültürel çalışmalara üniversite olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi

Açılış konuşmalarının ardından, Coşkun Özgünel’e  2019 yılı Apollon Smintheus Kazılarından dolayı plaket verildi.

Plaket takdiminin ardından sempozyum başladı. Sempozyumda,Coşkun Özgünel’e  2019 yılı Apollon Smintheus Kazıları hakkında bilgi verirken, Nurettin Arslan’da , 2019 yılı Assos Kazıları hakkında sunum yaptı.

Öğleden sonraki oturumlarda ise, Prof. Dr.  Rüstem Arslan, 2019 yılı Troya Kazıları, Vedat Keleş’de  2019 yılında yapılan  Parion Kazıları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sempozyumun ilk günündeki son oturumda, Özgür Çavga ve Zülküf Karakuş, Güreci Üstünlü Mevkii Mozaik Kurtarma Kazısı hakkında konuşmalar yaptı.

Troya Müzesi’nde gerçekleştirilen, 1’inci Troas Sempozyumu 25 Ekim Cuma günü sona erecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum