Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SOKAKAĞZI FESTİVALİ SONA ERDİ

Sokakağzı muhtarı Hüseyin Evcimen ve Hatice Gençler tarafından bu yıl 7-8-9 Eylül tarihlerin de ilk defa yapılan SOKAKAĞZI FESTİVALİNDEKİ amaç DOĞAL BESLEN, SANATLA BESLEN, ÜRETİCİNİ KORU sloganı oldu.

SOKAKAĞZI FESTİVALİ SONA ERDİ
13 Eylül 2018 - 09:27

Sokakağzı Muhtarı Hüseyin Evcimen açılış konuşmasında ”Değerli Koyunevi/Sokakağzı sakinleri ve festivalimize katılanlar hepiniz hoş geldiniz. Doğayı, doğalı muhafaza ederek, hem sağlıklı yaşayabilir hem de ekonomimize katkı sağlayabiliriz. Bildiğiniz gibi Koyunevi –Sokakağzı köyümüz bozulmamış doğal yapısıyla, ülkemizin cennet köşelerinden birisi. Kazdağları; havası, suyu, yetişen endemik bitkileri, hayvancılığı, denizciliği ile doğallığı bozulmamış bir yaşam alanı. Böyle beldelerin, para kazanmak uğruna nasıl talan edildiğini duyuyoruz, görüyoruz. Basılacak toprak, gölgesinde oturulacak ağaç kalmayıncaya kadar betonlaştırmaya devam ediyorlar. Öncelikle toprağa, havaya, suya, kısacası doğaya olan saygımızı korumak zorundayız. Bu; insanlığa borcumuzdur. Kendimize ve gelecek nesillere borcumuzdur. Bizler doğayı, doğalı muhafaza ederek, hem sağlıklı yaşayabilir hem de ekonomimize katkı sağlayabiliriz.

Bu anlamda köyümüz bahçecilik, hayvancılık, balıkçılık ve turizm alanlarında ekolojik özelliklere sahip bir beldedir. Bizler de bunu korumak için çaba gösterdiğimizi anlatmak ve paylaşmak için bir festival düzenliyoruz. Şunun altını çizmek isterim: Özellikle genç nüfusun doğal olana ilgisi çok artmıştır. Alternatif yaşam arayan bu kitlenin ruhunu da beslemek üzere sanatsal etkinlikler hazırladık; dolayısıyla festivalimiz aynı zaman da  bir SANAT FESTİVALİDİR"dedi

Festival süresince bir çok etkinlik ve söyleşi yapıldı. İşte onlardan bazıları.

DOĞAL BESLENME ÜZERİNE

Prof.Dr.Gazi Aydın: Bağırsak Fonksiyon bozuklukları, kabızlık, sindirim sistemi hastalıkları konusunda uzman  çocuk cerrahıdır. Festivalde “Besinden öte ilaç: Zeytinyağı” ve Epigenetik-Çevresel Faktörlerin genetiğe etkisi” adlı iki konferans verdi.

Haydar Yılmaz: Probiyotik Beslenme uzmanı “İkinci beynimiz bağırsaklarımız” ve “Probiyotik Mutfak’ın kurucusu” Festivalde, fermantasyon (mayalanma) ve probiyotik beslenme üzerine konferans verdi.

Nezih Gençler: Ot-böcek ilacı kullanılmamış, eski, uzun sap, atalık buğdaylardan ekşi mayalı ekmek yapımını tatbiki olarak anlattı. İstanbul da “Yaşam Dostu Gıda Paylaşım Grubu’nun da kurucusu. Doğal,probiyotik beslenme uzmanı, artık Sokakağzı’nda yaşıyor.

Ertül Yardım: Doğal Anneanne Çiftliğinin kurucusu Ertül Hanım, meyve sebzeden,peynire,tahinden sirkeye, kostiksiz sabuna kadar tüm ürünleri ilaçsız, doğal yöntemlerle elde ediyor. Festivalde; Şırdan mayalı peynir yapımını tatbiki olarak anlattı.

Prof.Dr.Beliz Güçbilmez: “Yazarlık Atölyesi” Ödüllü yazarımız, Dil Tarih Çoğrafya Fakültesinden. Pek çok çevirisi ve kitapları bulunuyor.

Cengiz Bozkurt: Tanınmış sanatçı hayranlarıyla bir söyleşi gerçekleştirdi.”Kamera önü oyunculuk ve tiyatro üzerine sohbetler yaptı. Sokakağzını çok beğenen sanatçı zamanının çoğunu burada geçiriyor.

Sema Çeker: Tiyatro sanatçısı festivalde çocuklara masal anlattı.

Asuman Aktüy Özdemir: Porselen ve seramik sanatçısı. Sanatçı aynı amanda sanat terapi uzmanı. Pek çok özgün eserin sahibi. İstanbul da kendine ait Sanat Atölyesi var. Festivalde iki gün boyunca seramik üzerine bilgiler verdi.

Murat Taşkın Güner: Halk dansları ve sportifi gelişim uzmanı  Festivale katılanlara “Sirtaki ve Zeybek danslarını öğretti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum