Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MESLEK LİSELERİ BOYUT DEĞİŞTİRİYOR PROJESİ

Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2018 Mali Destek Programı Kapsamında desteklenen ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen, ‘Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor’ projesinin Prototipleme Laboratuarının açılışı, Şehit Kıvanç Kaşıkçı Meslek Lisesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

21 Kasım 2018 - 17:56

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ' nün Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programı Kapsamında ‘Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor’ Projesi 360.802 TL destek almaya hak kazanmıştı.

Proje, Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Lisesi Yerleşkesinde gerçekleştirildi ve Prototipleme Sınıfı’nın açılışı için bir tören düzenlendi. Açılış törenine Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Meslek Liselerine dünyada yenilikçi uygulamaların ve endüstriyel tasarımların öğrenciler ve öğretmenlerle buluşmasını sağlayacak proje içerik itibariyle bölgedeki ilk laboratuvar olma özelliğine sahip.

Meslek Liseleri Boyut Değiştiriyor projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Çanakkale'ye tüm okulların kullanımında olacak bir sanal gerçeklik laboratuvarı kuralım fikrinden hareketle hazırlandı.

Açılışta proje hakkında bilgi verildikten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan bir konuşma yaptı. Özkan konuşmasında, Prototipleme Sınıfı’ndan bütün okulların yararlanabileceğini, ileri günlerde sınıfın 24 saat açık olması için çalışma yapacakalrını, öğrenci ve öğretmenlerin yapay zeka üzerinde çalışmalar yapmaları gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından sınıfın açılışı gerçekleştirildi ardından  Proje kapsamında eğitim gören öğretmenlere sertifika verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum