Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, yapılan oda seçimleri sonrası ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
14 Mart 2019 - 17:47

Yapılan toplantıda Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, Lapseki Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sevim, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güray Ergün, Çan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şahin, Bayramiç Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, Ayvacık Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Yaşar, Gelibolu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Eraslan, Eceabat Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kuzu, Ezine Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Kahrıman, Yenice Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özcan ve Çanakkale Ziraat Odası Meclis Başkanı Necmi Mutlu hazır bulundu.

Toplantıda görev dağılımları yapılarak yeni döneme başlandı. İl koordinasyon kurulu başkanlığına Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya tekrardan seçilerek güven tazeledi. Başkan yardımcılığına ise Çan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şahin seçildi.

Gerçekleşen toplantıda yapılacak olan il kongresinin tarihi 28.03.2019 olarak belirlendi. Toplantıda bundan sonraki 4 yıllık sürede yapılması gerekenler planlandı. İnsan yaşamında kıymetli bir yeri olan tarım sektöründe yaşanılan sorunlar ele alındı ve çözüm önerileri geliştirildi. Bu sorunların gerekli yerlere iletilmesi için girişimlerde bulunuldu. Tarımda yapılanma için tarım bakanlığı ile istişare edilecek çalışmalar görüşüldü. Çanakkale tarımının ülke tarımındaki yerinden bahsedilerek, ülkemizde yetişen ürünlerde ilimizin önemli derecede payı olduğu ve bunun diğer illere örnek olduğu belirtildi. Kaliteli üretimin her geçen gün arttırılarak ilerlemesi için üreticilerle her zaman birlik ve beraberlik içinde yapılması gereken çalışmalar belirlendi. Ziraat odalarına üye olan 50 bin üye üretici ailenin haklarını en iyi şekilde korunması için ve daha iyi kazanç sağlaması için oluşturulacak projeler hakkında öneriler değerlendirildi. Tarımın farkındalığını ortaya koymak ve daha küçük yaşlarda tarımı sevdirebilmek için önümüzdeki dönemlerde ilimize açılması istenilen tarım lisesi çalışmaları hakkında görüşüldü. Bundan sonraki il koordinasyon kurulu toplantılarının hangi sıklıklarla toplanılacağı ve bir sonraki toplantının Eceabat Ziraat Odası’nda yapılması kararlaştırıldı. Toplantı karşılıklı soru ve önerilerin ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum